Print Friendly, PDF & Email

Ons tweede NWZV (Nationale Week Zonder Vlees) recept van vandaag: AVG-notenburger met groenten en aardappel traybake! In dit recept laten we jullie zien hoe je de vegetarische eiwitbron noten kan verwerken in een maaltijd. Noten zijn namelijk niet alleen lekker voor door de yoghurt of als snack, je kunt er ook hele lekkere burgers van maken!

Ingrediënten
voor 4 personen
400 gram krieltjes
1 rode ui
200 gram champignons
1 paprika
2 el olijfolie
sap van ½ citroen
5 takjes tijm
3 takjes rozemarijn

voor de notenburgers
100 gram gemengde ongezouten noten
70 gram havermout
50 gram geraspte kaas
1 ei
8 takjes peterselie
20 sprietjes bieslook
75 ml water
peper en zout
2 el olijfolie 

Bereidingswijze 

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Maal de noten tot kleine stukjes in een keukenmachine, voeg hier de havermout, kaas, ei, kruiden en water aan toe. (Als het geheel nog aan de droge kant is, kun je beetje bij beetje water toevoegen totdat het plakkeriger wordt.)
  3. Kneed dit mengsel goed door elkaar en vorm hier 4 hamburgers van. Het is het lekkerst als de burgers dun zijn.
  4. Leg de burgers ongeveer 20 minuten in de koelkast om ze steviger te laten worden.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  6. Halveer de krieltjes, snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. 
  7. Verdeel de gesneden groenten en aardappels over de bakplaat.
  8. Meng de olijfolie, het citroensap, de tijm en rozemarijn door elkaar. Sprenkel dit over de bakplaat en zet de bakplaat vervolgens 30 minuten in de oven (schep halverwege om).
  9. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de burgers 3 minuten per kant.
  10. Haal de traybake uit de oven en serveer samen met de burger.

Heb jij je eigen notenburger gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
NWZV: AVG-notenburger met groente en aardappel traybake
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!