Print Friendly, PDF & Email

Dit recept blijft dichtbij de traditionele manier van asperges eten, maar geeft het met de omelet, zuring en brood net een moderne touch. Een lekkere, lichte maaltijd!

Wat heb je nodig voor de omelet met asperges?
8 stuks Hollandse asperges
6 eieren
2 à 3 zuringblaadjes
peper en zout
suiker
foelie
scheut melk of room
roomboter
boerenbrood
2 koekenpannen

Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!

Hoe maak je de omelet met asperges?
Schil de asperges rondom, verwijder 2 cm van de onderkant, zet ze op met koud water, zout, suiker en een stukje foelie. Kook ze ca. 12 min. Zet het vuur uit en laat ze in het kookvocht ca. 20 min. verder garen en afkoelen. Kluts de eieren met een scheut room of melk en breng op smaak met peper en zout. Snijd het zuringblad in reepjes en meng de helft door het eimengsel. Verhit de boter in de koekenpannen, verdeel het eimengsel over de twee pannen en leg in elke pan ca. 3 asperges op het ei. Laat het ei op laag vuur stollen en rol het ei om de asperges. Laat de omeletten uit de pannen op bord glijden en bestrooi met de overige zuring. Serveer met licht getoast boerenbrood. Tip: Asperges kun je makkelijk voorkoken en enkele dagen in het kookvocht in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Omelet met asperges, zuring en getoast brood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time