Print Friendly, PDF & Email

Het jaar is voorbij gevlogen en hoewel we dit jaar veel hebben moeten missen, hebben we ook de tijd gehad om meer tijd thuis door te brengen én de keuken in te duiken. Zelf zijn wij hard aan de slag gegaan en jullie hebben met plezier onze recepten gemaakt, met de meest prachtige vega en vegan creaties als resultaat! Om het jaar af te sluiten, delen wij van team De Hippe Vegetariër onze 10 favoriete vega(n) recepten van 2020!

Deze top 10 van vegetarische en veganistische recepten is een samensmelting van de favorieten van de redactie. Iedere Hippe Vegetariër heeft zijn of haar favoriete recept gedeeld en deze voorzien van een persoonlijke noot. Delen jullie ook jouw favoriete recept van 2020? We zijn hartstikke benieuwd!

De favoriet van Isabel
Ik houd van gerechten die met weinig moeite en weinig ingrediënten een groots resultaat en veel smaak geven. Dit is wat mij betreft echt zo’n voorbeeld, top recept!

Tomaten-ricottataart

De favoriet van Lieske
Dit is het eerste recept dat ik in 2020 ontwikkeld heb, en dit doet mij ontzettend denken aan nieuwjaarsdag bij mijn opa thuis. Dit jaar geen groots samenkomen met de familie op nieuwjaarsdag, maar mijn vega variatie op mijn oma’s traditionele huzarensalade staat zeker op het menu!

Vegetarische huzarensalade met aardappel en avocado

De favoriet van Anne
Mijn favoriete recept van 2020 is de plantaardige granola-ontbijttaart met tropisch fruit. De dag nadat mijn kleine neefje geboren was, heb ik dit powerontbijtje gemaakt voor mijn zus. Met Noah in haar armen genoot mijn zus van de ontbijttaart met mango, passievrucht en zelfgemaakte granola. Een moment om nooit meer te vergeten!

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit

De favoriet van Sien
Wie had ooit gedacht dat je met hummus een heerlijke taart kunt bakken? Ik vind deze taart ontzettend verrassend, en wat een plaatje is het! Ik weet nog goed hoe erg we onder de indruk waren toen onze receptontwikkelaar Lieske deze foto liet zien. Een topper!

Mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes

De favoriet van Sanne

Pulled Oats met gevulde aubergine met pestosaus

De favoriet van Lauren
Oef, dat is een lastige. Er zijn dit jaar zo veel lekkere recepten geplaatst! Geen favoriet, maar wel drie aanraders: het granola-ontbijttaartje met tropisch fruit, de zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas en de traybake met pinda jackfruit.

Vega budget: traybake met pinda jackfruit

De favoriet van Enza

Pulled Oats keema curry

De favoriet van Marjolein
Mijn favoriete recept van 2020 zijn de pompoencrackers met vegan roomkaas. Het recept is van Eke Mariën.

Homemade pompoencrackers met vegan roomkaas

De favoriet van Corneil

Curry met bloemkool en kikkererwten

De favoriet van Nicole
Mijn favoriet recept is de borani met flespompoen. Ik moet het nog maken, maar het klinkt heel lekker!

Simply: borani met flespompoen

Zit jouw favoriet ertussen of is er een ander recept dat niet mag ontbreken in deze top 10 favoriete vega(n) recepten van 2020? Deel jouw favoriet of een foto van jouw favoriete creatie in een reactie op het blog, op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Onze 10 favoriete vega(n) recepten in 2020
Article Name
Onze 10 favoriete vega(n) recepten in 2020
Description
Onze 10 favoriete vega(n) recepten van 2020: van tomaten-ricottataart tot mascarpone-vijgenstaart met vijgen en hummus! Wat is jouw favoriet?
Author