Overnight oats: Sinaasappel met dadels en kokos
Miriam Groot

Overnight oats: Sinaasappel met dadels en kokos

maandag 27 november 2017
Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Wie wel eens bij de Yoghurt Barn is geweest, heeft deze breakfast bowl vast al eens op het menu zien staan. En lekker dat-ie is! Je kunt eventueel de kokosmelk halveren en hier 60 milliliter verse sinaasappelsap aan toevoegen. Dit maakt de overnight oats nog zoeter.

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 45 gram of 1/2 cup havermout

  • 120 milliliter of 1/2 cup kokosmelk

  • 1 scheutje kokosyoghurt

  • 1 theelepel chia zaad

  • 1 theelepel lijnzaad

  • 1 snufje kaneel

  • 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract

  • 1 eetlepel kokosschaafsel

  • Optioneel: een eetlepel agave siroop of een andere zoetstof


Voor de topping

  • Kokosschaafsel/kokossnippers

  • 1 sinaasappel

  • 3 dadels


Hoe maak je de bowl?

Overnight oats kun je het beste, zoals de naam al zegt, een nachtje laten weken. Mix alle ingrediënten, behalve de sinaasappel en dadels, de avond van te voren in een kom en plaats deze in de koelkast. Snij de sinaasappel en dadels in stukjes en voeg de volgende ochtend toe samen met nog wat extra kokosschaafsel of kokossnippers. Genieten!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.