Paas blondies met pindakaas
Lauren Kreijger

Paas blondies met pindakaas

vrijdag 03 april 2020
Je zou het in deze gekke tijd bijna vergeten, maar Pasen is weer in zicht. Tijd om voorbereidingen te treffen! Dit weekend zullen wij jullie overladen met Paasinspiratie. Te beginnen met deze (gezonde) Paas blondies met pindakaas!

Ingrediënten
Voor 16 blondies
45 minuten bereidingstijd
3 el rozijnen
400 g witte bonen
2 el haver
3 el pindakaas
3 eieren
½ tl bakpoeder
2 tl kaneel
1-2 tl honing
snuf zout
100 g wortel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek een brownie bakvorm met een bakpapiertje.

  2. Wel de rozijnen in een kommetje water.

  3. Laat de witte bonen uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de wortel, en maal fijn met behulp van een staafmixer. Je kunt hiervoor overigens ook een blender gebruiken.

  4. Schil en rasp de wortel fijn. Laat de rozijnen uitlekken en voeg zowel de wortel als de rozijnen toe aan de kom. Meng de ingrediënten met een spatel.

  5. Stort het mengsel in het bakblik en schuif deze voor 35-40 minuten in de oven.


Ga jij deze blondies maken? Of heb je zelf een lekker paasontbijt idee? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Deze ga ik zeker dit paas weekend maken! Ik vroeg me wel af of het 400gram witte bonen is uit blik? of 400gram uitgelekt? een pot van 330gram heeft als uitlekgewicht 215 gram , dus dat zou dan 2 potten zijn, klopt dat?

11:45 19 januari 2024

Hoi Elvira, dat klopt! Je moet 400 g uitgelekt hebben. Vandaar dat ik een pot van 800 g had gekocht, daarvan is het uitlekgewicht 530 g. Kan je de overige boontjes desnoods invriezen en weer gebruiken voor een ander recept!

11:45 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.