Print Friendly, PDF & Email

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: vegan bosbessen scones! Want vegan hoeft niet saai te zijn en van variatie zijn wij een voorstander!

Wat heb je nodig?
Voor 8 scones:
200 g kokosmeel
120 g amandelen
300 ml amandelmelk
2 tl ahorn siroop
50 g bosbessen
2 appels
kokosolie

Hoe maak je deze bosbessen scones?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermaal de amandelen in een keukenmachine. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt de appels in kleine stukjes. Plaats de appel in een kleine pan en voeg water toe totdat er een laag van 1 centimeter ontstaat. Laat de appels stuk koken zodat er een compote ontstaat. Regelmatig roeren en controleren of er nog vocht in het pannetje zit, zo voorkom je dat de appels verbranden. Als de appels de juiste consistentie hebben verwijder je ze van het vuur en laat je ze afkoelen. Plaats de het amandelpoeder, kokosmeel, ahorn siroop en appel compote in een ruime schaal en roer totdat er een smeuïg geheel ontstaat. Rol de bosbessen door bloem en voeg ze toe aan het mengsel. Vet een muffin-vorm in met kokos olie en schep het deeg in de vorm in ronde bollen. Plaats de muffin-vorm in de oven en bak de scones in 35-40 minuten goudbruin. Haal de scones uit de oven en laat ze afkoelen.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Paasmenu: Vegan bosbessen scones
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)