Paasmenu: Vegan bosbessen scones
Lieske van der Waals

Paasmenu: Vegan bosbessen scones

donderdag 24 maart 2016
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: vegan bosbessen scones! Want vegan hoeft niet saai te zijn en van variatie zijn wij een voorstander!

Wat heb je nodig?
Voor 8 scones:
200 g kokosmeel
120 g amandelen
300 ml amandelmelk
2 tl ahorn siroop
50 g bosbessen
2 appels
kokosolie

Hoe maak je deze bosbessen scones?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermaal de amandelen in een keukenmachine. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt de appels in kleine stukjes. Plaats de appel in een kleine pan en voeg water toe totdat er een laag van 1 centimeter ontstaat. Laat de appels stuk koken zodat er een compote ontstaat. Regelmatig roeren en controleren of er nog vocht in het pannetje zit, zo voorkom je dat de appels verbranden. Als de appels de juiste consistentie hebben verwijder je ze van het vuur en laat je ze afkoelen. Plaats de het amandelpoeder, kokosmeel, ahorn siroop en appel compote in een ruime schaal en roer totdat er een smeuïg geheel ontstaat. Rol de bosbessen door bloem en voeg ze toe aan het mengsel. Vet een muffin-vorm in met kokos olie en schep het deeg in de vorm in ronde bollen. Plaats de muffin-vorm in de oven en bak de scones in 35-40 minuten goudbruin. Haal de scones uit de oven en laat ze afkoelen.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

1 Reacties

Hoi Lieske, Zou het kunnen dat de hoeveelheden of verhoudingen in het recept niet helemaal kloppen? Ik heb het recept precies gevolgd en de scones zijn ontzettend droog geworden, ze vallen bij wijze van spreken al uit elkaar als je er alleen naar kijkt. Bovendien kwamen er veel meer scones uit het ''beslag', namelijk twintig)(!) i.p.v. de acht die aangegeven staan. Mede daardoor denk ik ook dat er een foutje in het recept zit. Groetjes, Sandra

12:15 19 januari 2024

Hi Sandra! Dat ze qua structuur droog zijn klopt wel, maar dat vind ik met normale scones ook snel, omdat het ‘brood’ deeg is. In dit geval vegan, zonder ei om te binden en boter voor het smeuïge, is de structuur inderdaad wel anders dan traditionele scones. Mocht 'vegan' voor jou geen rol spelen, dan weet ik zeker dat deze scones je beter zullen bevallen: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/hoe-maak-je-goede-scones/. De hoeveelheid hangt natuurlijk heel erg af van hoe groot je ze maakt, ik denk dat de mijne een stuk groter waren dan die van jou ;-) Dank voor je berichtje!

12:15 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.