Print Friendly, PDF & Email

Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke voorgerecht trap je het kerstmenu bijzonder af. Je kunt dit voorgerecht serveren op een mooie plank als voorafje in borrelstijl, maar ook als klassiek voorgerecht op een bordje. Het voorgerecht: paddenstoelentoast met burrata en kruiden-pistachepesto!

Leksands Eko knäckebröd
Het woord knäckebröd kennen we allemaal. Je weet vast ook dat deze knapperige cracker uit Zweden komt. Leksands Knäckebröd is een traditioneel Zweeds knäckebröd, gemaakt van lokale ingrediënten. Zo halen ze bijvoorbeeld hun rogge bij boeren in de omgeving van de fabriek. Knäckebröd is lekker bij het ontbijt of de lunch, maar je kunt het ook op andere manieren gebruiken! Zo worden de crackers ook vaak warm gegeten als pizzabodem, kun je ze verkruimelen voor in een toetje of je maakt er natuurlijk dit heerlijke voorgerecht van!

Ingrediënten
voor 4 personen
8 stuks Leksands Eko knäckebröd
2 teentjes knoflook
250 g paddenstoelen
150 g burrata
100 g gepelde en ongezouten pistachenoten
40 g Parmezaanse kaas
10 g dille
10 g basilicum
50 ml extra vierge olijfolie
¼ tl chilivlokken
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de pistachenoten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en blend fijn, voeg dille en basilicum toe en giet de olijfolie, terwijl je de pestosaus laat draaien, langzaam in de keukenmachine totdat er een romige pestosaus ontstaat. Breng de pestosaus op smaak met chilivlokken en zet apart.
  2. Verhit een koekenpan op de warmtebron, scheur of snijd eventuele grote paddenstoelen in stukken, snijd de knoflook in plakjes en bak de paddenstoelen samen met de knoflook op hoge temperatuur in 3-4 minuten goudbruin. Breng de gebakken paddenstoelen op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel het knäckebröd over vier borden of een mooie plank en serveer met de zelfgemaakte kruiden-pistachepesto, gebakken paddenstoelen en burrata.
  4. Serveer direct nu de paddenstoelen nog warm zijn. Eet smakelijk!

Heb jij dit feestelijke voorgerecht gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Paddenstoelentoast met burrata en pistachepesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!