Print Friendly, PDF & Email

Deze pancaketaart is perfect voor na een heftig avondje uit 😉 Maak deze stapel pannenkoeken als ultiem comfortfood voor in de ochtend, giet er flink wat dark caramel sea salt siroop overheen en genieten maar. Tip: wij eten deze ‘taart’ het liefst in bed!

Wat heb je nodig voor de pancaketaart?
75 ml water
50 ml Pinkyrose Dark Caramel Sea Salt
200 g kristalsuiker
6 eieren
300 g karnemelk
250 g bloem
2 tl bakpoeder
2 el suiker
½ tl zout
4 el roomboter
2 bananen
50 g pecannoten

Hoe maak je de pancaketaart?
Doe het water, de siroop en de suiker in een steelpan en breng op middelmatig vuur aan de kook. Roer vooral niet in de pan! Laat het suikermengsel op laag vuur doorkoken tot een stroperige saus. Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de karnemelk, bloem en bakpoeder tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met de suiker en een mespunt zout. Schep de eiwitten langzaam door het beslag met een spatel. Verwarm boter in een koekenpan. Schep met een soeplepel steeds een lepel beslag in een de pan. Als er belletjes bovenop ontstaan, kun je ze omdraaien. Herhaal dit tot het beslag op is. Houd de pancakes warm op een bord onder aluminiumfolie. Snij de banaan in plakjes en hak de pecannoten grof.Maak een stapel van 4 pancakes met plakjes banaan er tussen. Giet de siroop over de pancakes en garneer met de grof gehakte pecannoten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pancaketaart met banaan en pecannoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!