Print Friendly, PDF & Email

Misschien is het wat te koud, maar een barbecue recept is nooit weg! En hé, je kunt dit ook gewoon in de oven maken. Dit recept is van de groentechef van Nederland, Jonathan Karpathios, in samenwerking met Mooi wat planten doen. Deze paprika carpaccio is een heel verfijnd voorgerechtje waar je je gasten echt mee kunt verrassen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 rode paprika’s
1 bos peterselie
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
Extra nodig: barbecue 

Hoe maak je deze paprika carpaccio van de barbecue?

  1. Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
  2. Leg de paprika’s op de barbecue en rooster ze tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze licht afkoelen en ontdoe ze van de zwarte schil. (Heb je geen barbecue, dan kun je de paprika’s ook in de oven bij 220 °C roosteren.)
  3. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de peterselie en de knoflook fijn.
  4. Meng de paprika, knoflook, olijfolie en wat peper en zout in een kom en serveer als carpaccio op een groot bord. Strooi de peterselie over het gerecht.

Smakelijk!

Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Paprika carpaccio van de barbecue
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!