Print Friendly, PDF & Email

Mediterrane parelcouscoussalade met Juanita tomaten en gegrilde feta voor bij de lunch of barbecue is een feestje op zich. Ken jij parelcouscous al? Parelcouscous is groter dan couscous en ziet er uit als een witte parel. Vandaag op het menu: parelcouscous met Juanita tomaten en gegrilde feta.

Juanita tomaat
De Juanita tomaat is de koning der tomaten in het segment van de premium cherry trostomaten. Het is namelijk het ras met de mooiste vruchten en lekkerste smaak. Hoe herken je de Juanita tomaat? Met zijn dieprode kleine vruchten, met veel trossen per stengel. Door zijn weerbaarheid tegen scheuren, vind je de Juanita het hele jaar door in de supermarkt. Om de zoektocht iets makkelijker te maken, hebben we de Juanita tomaat gezocht in drie grote supermarktketens én deze voor je op de foto gezet. Meer weten over tomaten? Eerder schreven wij een artikel over ’10 dingen die je nog niet wist over tomaten’, lees het hier.

Ingrediënten
voor 4 personen
200 g parelcouscous
250 g Juanita tomaten (te koop bij Jumbo, Plus en Albert Heijn)
200 g feta (in één blok, ongesneden)
1 paprika
1 courgette
½ komkommer
1 rode ui
4 el appelazijn
1 tl mosterdzaad
100 g zwarte olijven
1 el oregano
1 el citroensap
olijfolie

voor de kruidendressing:
5 g bieslook
5 g peterselie
8 el extra vierge olijfolie
2 el citroensap
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Leg de feta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de oregano over en besprenkel vervolgens met citroensap en olijfolie. Bak de feta 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de rode ui in dunne plakjes. Meng in een schaaltje appelazijn en mosterdzaad en voeg hier de rode ui aan toe. Laat dit minimaal 20 minuten staan. Haal de rode ui voor het serveren uit het vocht en laat kort uitlekken.
  4. Kook ondertussen de parelcouscous in 11 minuten gaar, giet af en laat uitlekken.
  5. Doe alle ingrediënten voor de kruidendressing in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet apart tot later gebruik.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Halveer de Juanita tomaten en zet apart. Verwijder de uiteinden van de courgette en komkommer en halveer in de lengte. Snijd de courgette en komkommer vervolgens nog een keer in de lengte doormidden en snijd in plakjes.
  7. Verhit een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak hierin de courgette gaar, terwijl je deze af en toe doorroert.
  8. Meng in een kom de lauwwarme parelcouscous, paprika, courgette, komkommer, ingemaakte rode ui en zwarte olijven door elkaar. Voeg de kruidendressing toe en serveer met de geroosterde feta in een mooie schaal.

Kende jij Juanita tomaten al? Wat is jouw favoriete recept met tomaat? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelcouscous salade met Juanita tomaten en gegrilde feta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!