Parmigiana di melanzane met aubergine en buffelmozzarella
2.8 (55%) 12 votes

Dit is vegetarische lasagne zoals je hem misschien nog niet kent. In plaats van zware deegbladeren gebruik je gegrilde aubergine en frisse buffelmozzarella. Een vegetarische Italiaanse klassieker, van onze vrienden van ZTRDG!

Wat heb je nodig?
1 teentjes knoflook
1 kleine witte ui
1 aubergine
1 blik gepelde tomaten
½ theelepel gedroogde tijm
1 mespunt chili
1 bosje verse basilicum
100 g Parmezaan geraspt
1 bol buffelmozzarella
zout
olijfolie

Hoe maak je deze Italiaanse klassieker?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de knoflook fijn en snipper de ui fijn. Verhit olie in een koekenpan, bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten, tijm, chili toe. Breng op smaak met zout en peper. Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht begint te worden. Verdeel een laagje saus in de ovenschaal en strooi er wat basilicum blaadjes op. Leg hier een laag aubergine op en mozzarella. Herhaal dit tot de aubergine op is. Eindig met een laag  tomatensaus en mozzarella en bestrooi als laatste met Parmezaanse kaas. Bak voor ca. 20 minuten. Bak ondertussen brood af volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer met verse basilicum

 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Parmigiana di melanzane met aubergine en buffelmozzarella
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!