Simpel kan soms zo goddelijk lekker zijn. Daar is deze pasta een absoluut voorbeeld van! Hoe saai sommige mensen ook denken dat bloemkool is, nadat deze geroosterd is met knoflook word je er dolgelukkig van. Deze pasta is een gegarandeerd succesnummer!
Wat heb je nodig?
Voor de bloemkool:
1 grote bloemkool (of romanesco)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
zout, peper, olijfolie
Voor de pasta:
350 gram spagetti (75-100 gram per persoon)
1 zak spinazie
1 citroen, sap en rasp (naar smaak)
½ potje zongedroogde tomaten
½ pakje feta (of naar smaak)
handvol basilicum blaadjes
zout, peper, chilivlokken
pastawater, olijfolie
Voor de garnering:
handje pijnboompitten
Hoe maak je deze geweldige pasta?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de bloemkool in kleine roosjes, snij de sjalotjes fijn en snij de knoflook in plakjes (niet te klein). Meng dit met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak, verdeel over een ovenschaal en rooster 20-30 minuten tot de bloemkool goudbruin is. Kook je spagetti gedurende 8 minuten tot deze net gaar is (al dente), giet af (bewaar wat pastawater!) en schep de spinazie erdoor zodat deze begint te slinken door de warmte. Voeg eventueel wat pastawater toe om te helpen. Snij dan de zongedroogde tomaten klein, kruimel de feta en hak de basilicum. Meng de helft van de geroosterde bloemkool door de pasta, samen met de tomaten, feta, basilicum en citroenrasp en sap (naar smaak). Voeg een scheutje olijfolie toe, zout, peper en chilivlokken, proef en pas aan waar nodig. Rooster tot slot de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verdeel de pasta over de borden of gebruik een grote schaal. Garneer de pasta met de rest van de bloemkool en maak af met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!






Vandaag dit recept uitgeprobeerd.
Heerlijk!,,,,
Hoi Isabel,
Klinkt heerlijk.
Hoeveel chilivlokken en spinazie doe jij er ongeveer in?
Dank!
Hi Jan Willem, ik houd van veel groenten, dus je kunt er gemakkelijk een hele zak spinazie in kwijt 🙂 Daarnaast de chilivlokken een beetje op smaak, zoals met zout en peper, maar als met al een halve theelepel ofzo? Favorietje hier thuis!
Zooooo dit is lekker <3. Bedankt voor dit mooie, gezonde en heerlijke recept.
Mo
Erg lekker!
Zelf geen Chili lokken gebruikt maar chili-olijfolie van AH.
Ik ben een beetje in de war, wil het recept net maken maar zie op het plaatje broccoli en in de tekst staat bloemkool, welke van de 2 is het? Voor vanavond gebruik ik de bloemkool.
Hi Luuk! Excuus voor de verwarring. Wij gebruikten voor deze foto toevallig Romanesco, dat is een speciale groene bloemkool, die dus stiekem een beetje lijkt op broccoli. Maar bloemkool was dus de goede keuze 🙂 Hoop dat het gesmaakt heeft! Groet, Isabel
Hmmmmm…. dit smaakt naar ‘restaurant’!
Ik kwam er op het laatste moment achter dat ik geen spinazie in huis had, maar ruccola bleek een waardige vervanger. Dank je wel voor dit heerlijke recept.
Voor hoeveel personen is het recept? Groetjes Annelot
Dag Annelot, 4 hoofdgerechten inprincipe! Groet, Isabel
Hallo, is het ook mogelijk om er in het vervolg ook de voedingswaardes erbij te zetten?
Alvast hartelijk dank!
Groetjes,
Leoni
Dag Leoni,
Helaas ben ik geen voedingsdeskundige en is het voor mij te omslachtig om bij ieder recept een compleet plaatje te geven van de voedingswaarde. Als je dat wil kan je dit vrij gemakkelijk zelf opzoeken. Patricia Ploeger, voedingsdeskundige van GezondaanBod en tevens gastblogger op mijn website zou je hier adviezen over kunnen geven, of goede websites kunnen aanraden om zelf aan de slag te gaan.
Hoop dat je dit begrijpt! En sowieso zijn de meeste van mijn recepten behoorlijk gezond, dus lekker van genieten zou ik zeggen 🙂
Groet!
Isabel
Ah fijn, ik ben gek op simpele gerechten en gebruik zelf ook vaak te weinig bloemkool. Nodig tijd om eens een receptje als dit te proberen!
-X-