Print Friendly, PDF & Email

Simpel kan soms zo goddelijk lekker zijn. Daar is deze pasta een absoluut voorbeeld van! Hoe saai sommige mensen ook denken dat bloemkool is, nadat deze geroosterd is met knoflook word je er dolgelukkig van. Deze pasta is een gegarandeerd succesnummer!

Wat heb je nodig?
Voor de bloemkool:
1 grote bloemkool (of romanesco)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
zout, peper, olijfolie

Voor de pasta:
350 gram spagetti (75-100 gram per persoon)
1 zak spinazie
1 citroen, sap en rasp (naar smaak)
½ potje zongedroogde tomaten
½ pakje feta (of naar smaak)
handvol basilicum blaadjes
zout, peper, chilivlokken
pastawater, olijfolie

Voor de garnering:
handje pijnboompitten

 



Hoe maak je deze geweldige pasta?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de bloemkool in kleine roosjes, snij de sjalotjes fijn en snij de knoflook in plakjes (niet te klein). Meng dit met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak, verdeel over een ovenschaal en rooster 20-30 minuten tot de bloemkool goudbruin is. Kook je spagetti gedurende 8 minuten tot deze net gaar is (al dente), giet af (bewaar wat pastawater!) en schep de spinazie erdoor zodat deze begint te slinken door de warmte. Voeg eventueel wat pastawater toe om te helpen. Snij dan de zongedroogde tomaten klein, kruimel de feta en hak de basilicum. Meng de helft van de geroosterde bloemkool door de pasta, samen met de tomaten, feta, basilicum en citroenrasp en sap (naar smaak). Voeg een scheutje olijfolie toe, zout, peper en chilivlokken, proef en pas aan waar nodig. Rooster tot slot de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verdeel de pasta over de borden of gebruik een grote schaal. Garneer de pasta met de rest van de bloemkool en maak af met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische pasta met geroosterde bloemkool en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!