Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we comfort food: pasta muhammara met rucola en feta!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 rode (punt)paprika’s
olijfolie
peper en zout
300 g volkoren pasta
1 teentje knoflook
1 el balsamico azijn
60 g walnoten
sap van een halve citroen
1 tl komijn
0,5 tl cayennepeper
rucola
80 g feta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC (hetelucht).
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven. Verwijder eventuele zwarte vellen.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  5. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe knoflook, balsamicoazijn, walnoten, citroensap, komijn en cayennepeper in de kom van je keukenmachine. Voeg de geroosterde paprika’s toe en meng alles tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water toe om de saus dunner te maken. Schep de saus door de pasta.
  6. Vul vier diepe bordjes met de pasta en maak af met wat rucola en verkruimelde feta.

Tip! Kies in plaats van walnoten voor amandelen. Deze zijn goedkoper en dus extra budget!

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat is jouw favoriete pasta recept? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: pasta muhammara met rucola en feta
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)