Print Friendly, PDF & Email

Het liefst zouden we iedere ochtend ontbijten met een stapel pannenkoeken, maar helaas is daar niet altijd tijd voor. Dat is waarom de ovenpannenkoek is uitgevonden. Het beslag is snel gemaakt en de oventijd gebruik je gewoon om andere dingen te doen. Denk aan je make-up fiksen, een wasje draaien of de kids uit bed slepen. Met dit ontbijt bespaar je tijd en je maakt er heel veel mensen in huis (inclusief jezelf natuurlijk) blij mee!

Ingrediënten
Voor 6 porties
1 banaan
125 g bloem
125 g havermout
snuf zout
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
170 ml halfvolle melk
2 el olijfolie
2 eieren
6 tl pindakaas, met stukjes
6 tl jam

Toppings
yoghurt
frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Prak de banaan fijn in een schaaltje en voeg deze toe aan een flinke beslagkom.
  3. Maal de havermout in een blender tot meel en voeg deze samen met bloem, zout, bakpoeder, kaneel, melk, olijfolie en eieren toe aan de kom. Mix tot een glad en dik beslag.
  4. Beleg een lage ovenschaal met een bakpapiertje en doe hier het beslag in.
  5. Verdeel 6 hoopjes pindakaas over het beslag. Doe hetzelfde met de jam.
  6. Draai met de achterkant van een lepel rondjes door het beslag. Begin bij de onderste rechterhoek en eindig in de bovenste rechterhoek.
  7. Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven en til de pannenkoek met behulp van het bakpapier uit de ovenschaal.
  9. Snijd in stukken en maak af met toppings naar keuze.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Peanut butter jelly ovenpannenkoek
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!