Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola
3.1 (62.22%) 9 votes

‘Wat een combinatie’ was het eerste wat ik dacht toen ik dit gerecht zag. Een reden temeer om het te maken. Voor spruitjes kies ik zelden, maar ik was inmiddels volledig overtuigd van de ongekende kracht van vijgen om alles lekker te maken, dus vol goede moed ging ik aan de slag. En met succes! Het resultaat was een vernieuwend, verrassend topgerecht dat al je smaakpapillen op scherp zet en je verstelt doet staan. Echt proberen!

Wat heb je nodig?
Voor de ovenschotel:
4 verse vijgen
400 gram spruiten
150 gram volkorenpenne
2 eetlepels olijfolie
zakje rucola
handje gekruimelde gorgonzola
handje grofgehakte amandelen
half kopje kookwater van de pasta

Voor de garnering:
grofgehakt broodkruim van twee bruine boterhammen

Hoe maak je deze unieke combinatie?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de onderkant van de spruitjes en haal het buitenste velletje eraf. Kook de pasta vier minuten, voeg vervolgens de spruitjes toe en kook het geheel nog vier minuten tot de pasta gaar is en de spruitjes zacht beginnen te worden. Giet af en bewaar een half kopje kookwater. Ontdoe de vijgen van hun steeltje, snij ze in partjes en doe ze samen met de pasta en de spruitjes in een glazen ovenschaal. Mix het geheel met de eetlepels olijfolie, de rucola, de gorgonzola, de grofgehakte amandelen en tot slot een beetje van het kookwater om er een smeuïg geheel van te maken. Bestrooi de bovenkant van de schaal met het grofgehakte broodkruim en zet in de oven tot het broodkruim knapperig is en goud kleurt. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

Summary
recipe image
Recipe Name
Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola” is geblokkeerd Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!