Vandaag delen wij een echte spicy vleesklassieker met een vegetarische twist! De pepperoni vervang je namelijk heel makkelijk door de vegetarische pepperoni van Quorn. Maak nu zelf deze spicy pizza pepperoni op een bloemkoolbodem, met zelfgemaakte pittige paprikasaus en jalapeño! Gezonder, duurzamer en net zo lekker als de vleesklassieker!
Ingrediënten
voor 4 personen
voor de bloemkoolbodem
1 bloemkool
2 eieren
voor de pittige paprikasaus
5 rode paprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
1 rode peper, gehalveerd
1 ui, fijngesneden
3 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
olijfolie
zout en peper
voor de toppings
1 verpakking Quorn Vegetarische Pepperoni
1 jalapeño, in plakjes
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
1 rode ui, in ringen
150 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Voor de pittige paprikasaus:
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng de paprika met de rode peper, het paprikapoeder en een scheutje olie in een kom. Verdeel de paprika hierna over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20 minuten gaar. Haal de paprika’s uit de oven en hak in grove stukken.
- Verhit olie in een ruime kookpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de geroosterde groente en chilipeper toe en verhit nog 5 minuten op middelhoog vuur. Doe de ingrediënten in de keukenmachine, breng op smaak met zout en peper en blend tot een gladde saus.
Voor de bloemkoolbodem:
- Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal de bloemkool tot grove ‘rijstkorrels’. Plaats de bloemkoolrijst in een kaasdoek of theedoek en laat goed uitlekken. Wring de theedoek goed uit om het laatste vocht uit de bloemkool te knijpen. Je mag hem echt een beetje ‘melken’. Hoe meer vocht eruit is, hoe beter de pizzabodem wordt.
- Verwarm de oven voor tot 180°C. Doe de bloemkoolrijst in een kom en meng met de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 2 delen en spreid naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg uit te spreiden tot een dunne bodem. Zet de bakplaat in de oven en bak de bodems in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen, maar laat de oven aanstaan.
Voor de pizza toppings:
- Beleg de bloemkoolbodem met de plakjes Quorn Vegetarische Pepperoni, plakjes jalapeño, groene paprika en uienringen. Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de pizza. Bak de pizza nog 8 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven, garneer met rucola, snijd in stukken en verdeel over de borden.
Smakelijk!
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met Quorn Vegetarische Pepperoni? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!






pittig
Inderdaad
Zou je deze pizza ook kunnen maken zonder de eierdooiers?
Hoi! In dit recept zorgt de dooier voor de binding van de bodem zodat de bloemkool goed bij elkaar blijft. In principe kan je ei in recepten vaak vervangen, maar het is ons nog niet gelukt om de receptuur te perfectioneren zonder ei! Mocht je een oplossing hebben gevonden, laat het ons vooral weten 🙂
Kan je dit ook maken zonder de eidooiers?