Print Friendly, PDF & Email

Aubergines zijn erg populair in het Midden Oosten. Gegrild zijn ze misschien wel het lekkerst, omdat ze hierdoor iets vlezigs krijgen. Dit recept uit het kookboek Persiana van Sabrina Ghayour voor gegrilde aubergine moet je echt een keer proberen! De saffraanyoghurt en ingelegde chilipepers zorgen ervoor dat het gerecht ontzettend smaakvol wordt. Wist je dat saffraan de duurste specerij ter wereld is? De puurste en beste saffraan komt uit Iran en in combinatie met de yoghurt is dit gerecht helemaal af!

Ingrediënten
voor 4 personen
2 grote of 3 kleine aubergines, in plakken van 1 cm dik
2 flinke snufjes saffraandraadjes, gestampt in een vijzel
2 el kokend water
250 ml Griekse yoghurt
2 el knoflookolie
1 bosje platte peterselie (à 20 g), blaadjes grofgehakt
8 rode ingelegde chilipepers, in dunne ringetjes
1 tl nigellazaad (o.a. toko)
olijfolie
zeezout

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine aan de ene kant met olijfolie en gril die kant ongeveer 6 tot 8 minuten. Draai de aubergine om, bestrijk de andere kant ook met olie en gril nog eens 6 tot 8 minuten, tot de plakken zacht worden en een mooi grillpatroon krijgen. Zet apart.

  2. Stamp de saffraan in een vijzel tot poeder, schenk het kokend water erover en laat minstens 15 minuten trekken. Doe het afgekoelde saffraanwater met de knoflookolie en een flinke snuf zeezout bij de yoghurt en meng goed. Voeg maximaal 5 eetlepels water toe om het yoghurtmengsel eventueel te verdunnen.

  3. Verdeel de aubergine over een bord, besprenkel met flink wat saffraanyoghurt, bestrooi met gehakte peterselie en leg er dunne ringetjes chilipeper op. Bestrooi met het nigellazaad en serveer. Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn benieuwd!

Persiana
Sabrina Ghayour
Uitgeverij: Good Cook
ISBN: 978 94 6143 106 6
Prijs: €25,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Persiana: Gegrilde aubergines met saffraanyoghurt & ingelegde chilipepers
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!