Ik ben al een fan van Franse uiensoep, maar deze Perzische uiensoep is nog een stuk spannender. De kruiden, raapsteeltjes en croutons maken het al speciaal, maar met de gestolde eieren in de soep wordt het een waar feestje!

Wat heb je nodig?
Voor de soep (4 personen)
800 gram ui
1 tl kurkuma
1 el verse munt
2 bosjes raapsteel
1 flinke klont boter
½ tl suiker
1 el bloem
1 liter kokend water
4 eieren

Voor de croutons
2 eieren
Ca 3 dikke (oude) boterhammen

Hoe maak je de perzische uiensoep?
Verwarm de oven alvast voor op 220 graden voor het brood. Verwijder vervolgens de schil van de ui, snij doormidden en dan in dunne ringen. Hou een halve ui apart, die ga je straks snipperen.Fruit de uienringen in een soeppan met dikke bodem in een goede klont boter. Voeg het suiker toe en bak tot de uien mooi glazig zijn. Voeg dan flink zout, peper en ook de bloem toe, roer goed om en voeg het kokende water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten sudderen.Verwijder vervolgens de worteltjes van de raapsteel en was het met behulp van een slacentrifuge. Snij de steeltjes in een aantal stukken en snij het blad grof. Maak daarna de garnering voor de soep. Snipper de achtergebleven halve ui en bak deze lekker bruin. Hak de munt fijn en voeg deze bij de ui. Bak zachtjes door tot dat het mengsel donker is en laat het rusten.

Klop voor de croutons 2 van de 6 eieren los in een kom met wat zout en peper. Snij het brood in repen en doop in het eiermengsel. Bak mooi bruin in een koekenpan en zet even weg.Maak de soep goed op smaak met peper en zout (flink zout want er zit geen bouillonblokje in!) en roer de raapsteel door de soep. Breng weer aan de kook en breek dan voorzichtig 1 ei per persoon in de soep. Laat de eieren stollen op de plek waar ze liggen, met een deksel op de pan, dan gaat het sneller. Serveer de soep met de garnering van croutons en gebakken ui en munt.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Perzische uiensoep met raapsteel, ei en brood
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!