Print Friendly, PDF & Email

De horeca blijft nog een tijdje gesloten, maar gelukkig is er toch een restaurant waar jij aan kan schuiven. Ben je benieuwd over welk restaurant ik het heb? Jouw eigen huis! Speciaal voor jou delen we een restaurantwaardig recept waarmee jij je een heerlijk avondje uit waant. Vandaag op het menu: homemade picallily!

Voor Ricardo van Ede, chef bij VESSEL KITCHEN & BAR, is het begrijpen van ingrediënten en de seizoenen heel belangrijk. En dit proef je in elk gerecht dat je hier bestelt. Zijn homemade piccalilly is ietwat pikant en een wereld van verschil met de piccalilly die je normaal uit een potje haalt. Dit recept zit bovendien vol met crunchy veggies. De Britten serveren dit groentegerecht met cheddar cheese, maar je kunt ook lekker oer-Hollands aan de slag gaan met een stuk Goudse of rauwe andijviestamppot. De groenten kun je naar hartenlust wisselen, maar de bloemkool mag toch echt niet ontbreken. Give it a try!

Ingrediënten
500 g bloemkool
150 g zilveruitjes
500 g courgette of komkommer
150 g haricots verts
500 g flespompoen
2 l water
120 g zeezout
1,2 l natuurazijn of ciderazijn
170 g rietsuiker
50 g bloem
50 g mosterdpoeder
5 g piment d’Espelette
20 g gemberpoeder
25 g kurkuma

Bereidingswijze

  1. Breng het water met zout aan de kook zodat er pekel ontstaat en laat het afkoelen.
  2. Pekel de gesneden groenten 24 uur lang en spoel ze daarna af.
  3. Breng 1 liter azijn samen met de rietsuiker aan de kook.
  4. Gebruik de rest van de azijn (0,2 liter) en meng het met de bloem, mosterdpoeder, piment, gemberpoeder en kurkuma tot een papje.
  5. Roer dit mengsel door de kokende azijn, breng het aan de kook en blijf roeren. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Pas op wel op, want het brandt snel aan.
  6. Voeg de groenten toe en laat het 5 minuten doorgaren. Vul dan weckpotten of oude jampotten met je zelfgemaakte piccalilly. Zorg er wel voor dat deze potten van tevoren goed zijn schoongemaakt.
  7. Even een maandje geduld hebben, want dan is je creatie op zijn lekkerst.

Heb jij dit recept gemaakt, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
VESSEL KITCHEN & BAR's: homemade piccalilly van chef Ricardo van Ede
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)