Pilav met kikkererwten, aubergine en amandelen
5 (100%) 1 vote

Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten, waarbij de rijst eerst wordt gebakken in olie en daarna wordt gekookt en op smaak gebracht in bouillon. Deze variant is met kikkererwten, aubergine en amandelen, maar je kan alle combinaties maken die je wilt! Chantal van Feelgoodbyfood deelt met ons haar favoriete recept!

Ingrediënten
Voor 4 personen
150 gram volkoren (basmati)rijst
400 ml groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
klein blikje kikkererwten
halve aubergine
halve courgette
handje amandelen
1 el paprikapoeder (twee keer halve el)
1 tl kurkuma
1 el komijnzaad (twee keer halve el)
halve tl chilivlokken (als je van een beetje pittig houdt)
peper
optioneel: feta

Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een bakpan met olie en fruit de ui, knoflook, chilivlokken, kurkuma, een halve el komijnzaad en een halve el paprikapoeder mee. Voeg vervolgens de rijst toe en bak drie minuten mee. Voeg nu de groentebouillon toe. De rijst moet onder staan, voeg anders nog iets meer bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur 10 minuten zachtjes koken, tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes. Voeg na de 10 minuten de courgette, aubergine, kikkererwten, amandelen en nog een halve el paprikapoeder en een halve el komijnzaad toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes staan met de deksel erop. Voeg eventueel wat feta en/of verse kruiden toe.

Heb jij deze pilav gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Pilav met kikkererwten, aubergine en amandelen
Article Name
Pilav met kikkererwten, aubergine en amandelen
Description
Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten. Deze variant is met kikkererwten, aubergine en amandelen, maar je kan alle combinaties maken die je wilt!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!