Deze taco soep is goed gevuld en boordevol Mexicaanse smaken. Denk aan mais, salsa, taco kruiden, bonen en tomaten! Deze vegetarische soep is een goed alternatief als je eens iets anders wilt dan die vette taco’s. Deze soep kan heel makkelijk in een Instant Pot of Slowcooker worden gemaakt. Heb je die niet? Dan kan het uiteraard ook in een gewone pan! Met dit recept van Allore Foodies maak je het zo!

Ingrediënten
Voor 6-8 personen
2 el extra virgine olijfolie
3 knoflooktenen, gehakt
90 g quinoa, afgespoeld
1/4 tl zout
225 g mais
240 ml rode salsa
1 grote ui, gehakt
3 tl taco kruiden
1 l water
525 gekookte pintobonen
1 blik gepelde tomaten

Evenutele toppings
geroosterde zonnebloempitten
amandelen, gehakt
koriander
avocadoplakjes
yoghurt
limoenpartjes

Benodigdheden:
Slowcooker, Instant Pot of gewone pan

Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in de slowcooker, pan of Instant Pot. Als het warm is, bak de ui en knoflook tot het glazig is (5-7 minuten)
2. Voeg de taco kruiden toe en roer. Voeg daarna de quinoa, water, zout, bonen, mais, tomaten en salsa toe.
3. Sluit de koker of en laat het koken. In het geval van de Instant Pot moet je het 10 minuten koken op de hoge stand. Als je dit in een normale pan maakt, moet je het laten koken tot de quinoa klaar is en de ingrediënten zich tot één geheel hebben gevormd. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
4. Proef of er meer zout nodig is. Serveer en garneer met toppings naar keuze.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Pittige gevulde taco soep
Article Name
Pittige gevulde taco soep
Description
Deze taco soep is goed gevuld en boordevol Mexicaanse smaken. Denk aan mais, salsa, taco kruiden, bonen en tomaten. Een goed alternatief voor taco's!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!