Print Friendly, PDF & Email

Donderdagavond, pizza-avond! Echt een guilthy pleasure: pizza. Het liefst zou ik ‘m zelf maken, maar bij het idee alleen al dat ik een deeg moet maken haak ik meestal af. Niet langer, want ik heb vers pizzadeeg op rol ontdekt, met bakpier en al: Tante Fanny. Hiermee maak je in no-time je eigen favoriete plaatpizza. Doe je mee?

Pizza-estafette
Wie is er niet dol op pizza? Precies, iedereen! Daarom gingen maar liefst acht bloggers samen aan de slag om creatieve pizza ideeën met jullie te delen. We noemen het de pizzaestafette van Tante Fanny! Tot nu toe deelde Leuke Recepten, De Groene Meisjes, Charlies Kitchen en Brenda Kookt hun recept. Deze week is het aan mij! Ik heb voor jullie een fantastische pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas in petto. Super makkelijk en super lekker (en best wel gezond)! Heb jij nou ook zo’n lekker pizza-idee? Doe dan mee met de lezers-estafette op Instagram met #tantefannyestafette en #tantefanny (dan maak je kans op een toffe prijs, zie onderaan!). Ik kijk uit naar jullie pizza-creaties!

Isabel’s Tante Fanny: pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

Wat heb je nodig?

Voor de pizza
1 rol Tante Fanny vers Pizzadeeg (400 gram)
2 aubergines, in plakken gesneden
75 gram verse zachte geitenkaas
handje pijnboompitten

Voor de pesto
150 gram boerenkool
50 gram walnoten
60ml olijfolie
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze heerlijke pizza?
Easy does it met Tante Fanny. Echt, thuis pizza bakken wordt een feestje!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het Tante Fanny pizzadeeg (met bakpapier en al) uit op een bakplaat en doe het pizzadeeg in de oven. Bak het 8 minuten voor tot de randjes iets bruin beginnen te kleuren. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Stap 2: Maak de pesto door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in een blender en te malen tot het een pesto-substantie heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Gril de plakken aubergine onder de gril in de oven of in een pan tot ze goudbruin kleuren en zo mogelijk van die mooie grilrandjes hebben.
Stap 4: Besmeer het pizzadeeg gelijkmatig met de boerenkool-pesto. Verdeel daarna de aubergine plakken erover, kruimel de geitenkaas eroverheen en maak af met pijnboompitten.
Stap 5: Bak de pizza in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Tot de geitenkaas een klein beetje gaat kleuren, de randjes mooi goudbruin kleuren en de pesto nog steeds groen is. Eetsmakelijk!

Doe mee & maak kans op een kookworkshop!
Helemaal geïnspireerd? Ik hoop het! Want er is ook een lezers-estafette op Instagram! Kijk maar eens met #tantefannyestafette en #tantefanny wat er allemaal al voor lekkers bedacht is. Heb jij ook een creatief pizza-idee? Deel dan de foto van je pizza (liefst met recept natuurlijk) op Instagram met deze hashtags en maak kans op op een exclusieve kookworkshop van RutgerBakt, de beste thuisbakker van 2013! Deze kookworkshop zal in juni plaatsvinden, locatie en tijd worden later bekend gemaakt. Van elke blog wordt één winnaar gekozen, dus jullie zijn totaal met z’n 8en. Op naar heel veel pizza-inspiratie!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!