Pizza van Turks brood
4.6 (92%) 5 vote[s]

Wie houdt er niet van pizza? Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je boordevol groenten beleggen! Dit is de variant van onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis. Hij deelde met ons zijn recept!

Ingrediënten
1 rode ui
½ gele courgette
1 prei
30 g basilicum
1 rond Turks brood (25 cm)
300 ml tomatensaus
100 g Parmezaanse kaas
1 bol mozzarella (125 g)

Bekijk hier de video van Koken met Kennis over hoe je deze pizza maakt.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220° C.
Stap 1: Snijd de rode ui en prei in dunne ringen en de courgette in plakjes van ½ cm. Snijd het brood horizontaal doormidden en beleg één snijkant met de tomatensaus (de andere kant van het brood wordt niet gebruikt).
Stap 2: Verdeel de plakjes courgette, rode uiringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes erop. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout.
Stap 3: Bak de pizza 15 min. in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd in 4 stukken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Pizza van Turks brood
Article Name
Pizza van Turks brood
Description
Wie houdt er niet van pizza? Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je boordevol groenten beleggen! Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!