Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (8 stemmen)

Wie houdt er niet van pizza? Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten voor het zelf maken van pizza’s. Op een groentebodem, een wrap en nu ook op Turks brood. Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je beleggen met veel groenten! Dit is de variant van onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis. Hij deelde met ons zijn recept!

Ingrediënten
1 rond Turks brood (25 cm)
1 prei, in ringen
1 rode ui, in ringen
½ gele courgette, in plakjes van ½ cm
1 bol mozzarella (125 g)
100 g Parmezaanse kaas
30 g basilicum
300 ml tomatensaus

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd het brood horizontaal doormidden en beleg één snijkant met de tomatensaus (de andere kant van het brood wordt niet gebruikt of kun je gebruiken voor een extra pizza).
2. Verdeel de plakjes courgette, rode uiringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes erop. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout.
3. Bak de pizza 15 min. in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd in 4 stukken.

Bekijk hier de video van Koken met Kennis over hoe je deze pizza maakt.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Pizza van Turks brood
Article Name
Pizza van Turks brood
Description
Wie houdt er niet van pizza? Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je beleggen met veel groenten! Het recept vind je hier!
Author