Print Friendly, PDF & Email

Ken jij de supergroente Bimi® broccoli al? Om te laten zien dat Bimi® ontzettend veelzijdig is, gingen wij de uitdaging aan en zetten wij Bimi® op de kaart. De enige echte Bimi® Battle tussen Chef met Lef en De Hippe Vegetariër is een feit! Vandaag is het tijd voor de grill-battle, met op het menu: plaattaart met Bimi®, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto! Wil je supersnel zien hoe dit recept gemaakt wordt? Bekijk dan eerst de video!

Bimi®
Ken jij Bimi® al? Deze groente ziet er uit als slanke broccoli, maar is dus een groentesoort op zich: de Bimi® broccoli. Deze nieuwe favoriet kan je heel makkelijk gebruiken in snelle gerechten. Bimi® is namelijk ontzettend snel (in ongeveer 5 minuten) klaar en ziet er ook nog eens heel mooi uit in bijvoorbeeld een wokgerecht, pastaschotel of bij je AVG-tje. Daarnaast is Bimi® een soort supergroente, dit om zijn hoge gehalte aan vitamines, mineralen en glucosinolaten (ofwel natuurlijke gifstoffen die het lichaam beschermen).

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de plaattaart
1 rol (400g) vers pizzadeeg (bijv. van Tante Fanny)
400 g Bimi® broccoli
2 rode uien, in partjes
400 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
1 eetlepel balsamico-azijn
50 g walnoten, gebroken
zonnebloemolie
zout en peper

Voor de pesto
30 g walnoten
100 g rucola
1/2 citroen, sap en rasp
40 ml extra vergine olijfolie
3 el Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Rol het verse pizzadeeg uit over een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak het verse pizzadeeg 5 minuten in de oven. Haal eruit en zet apart tot gebruik.
  3. Verhit intussen een eetlepel olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Blus af met balsamico-azijn en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak 3 minuten.
  4. Spreid de geroerbakte paddenstoelen uit over de plaattaart en beleg met stronkjes Bimi®.
  5. Doe de plaattaart 15 minuten in de oven tot het verse pizzadeeg goudbruin is. Strooi voor de laatste 5 minuten de gebroken walnoten over de plaattaart.
  6. Maak ondertussen de rucola-walnotenpesto door alle ingrediënten in een blender te doen en tot pesto te malen.
  7. Haal de plaattaart uit de oven, snijd in vieren en garneer met de rucola-walnotenpesto.

Bimi® Battle winactie
Yes, er valt ook iets te winnen in deze Bimi® Battle! Deel jouw Bimi®-recept met #bimibattle op Instagram en maak kans op mijn Vegabijbel óf het Chef met Lef kookboek. Ik kijk uit naar jouw Bimi®-inspiratie!

Heb jij dit recept met Bimi® gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Plaattaart met bimi, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!