Plants Only Kitchen: tofuköfte
Lauren Kreijger

Plants Only Kitchen: tofuköfte

dinsdag 10 november 2020
Plants Only Kitchen is Gaz Oakly's nieuwste boek en een aanwinst voor jouw boekenkast. Nieuwsgierig waarom? Lees dan zometeen zeker even onze review. Maar voor nu, probeer eens deze heerlijke tofuköfte! Een recept uit Plants Only Kitchen. Lekker voor in een warm pitabroodje met sla, muntdip en hummus. Weer eens wat anders dan een broodje falafel!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de köfte
280 g extra stevige tofu, uitgelekt
3 lente-uitjes, in heel dunne ringetjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 kleine Spaanse peper, fijngehakt
een handvol munt, gehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
4 el bloem, plus evt. extra
1 el tomatenpuree
1 tl zeezout
kokosolie, om in te bakken

Voor de muntdip
245 g plantaardige yoghurt
¼ komkommer, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 tl paprikapoeder
sap van ½ citroen
een handvol verse munt, gehakt

Serveer met
warme pitabroodjes
eenvoudige salade van tomaat, rode ui, komkommer en sla
hummus


Bereidingswijze

  1. Wikkel de tofu in de schone theedoek, zet er iets zwaars op en zet 10 minuten opzij. Pak de tofu uit en dep droog.

  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Maak eerst de köfte. Prak de tofu met een pureestamper in een grote mengkom tot kleine stukjes. Voeg de rest van de ingrediënten voor de köfte, behalve de kokosolie, toe aan de kom en meng met je handen door elkaar. Voeg wat extra bloem toe als het tofumengsel te nat is.

  4. Neem een paar eetlepels tofumengsel en vorm met je handen tot een köfte. Herhaal met de rest van het tofumengsel. Leg de köfte op de bakplaat.

  5. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur, voeg wat kokosolie toe en bak de köfte in porties goudbruin, ongeveer 3 minuten per portie. Leg de köfte terug op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven.

  6. Meng intussen de ingrediënten voor de muntdip in een kleine kom.

  7. Serveer de köfte in warme pitabroodjes met sla, muntdip en hummus.


Heb jij het kookboek Plants Only Kitchen al in bezit? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Plants Only Kitchen
Gaz Oakly
Uitgever: Quadrille Publishing Ltd
EAN: 9781787134980
Prijs: €20,99

2 Reacties

Ik vond dit recept in v'gan lifestyle magazine en heb het gisteren bereid. Zo lekker als het eruit ziet op de foto, zo smaakt het ook. Heerlijk gekruid, de munt en het pepertje maken het echt af. Ik heb ervan genoten, dank je wel!

11:40 19 januari 2024

Hi Angelique, Wat leuk om te horen! :-D Groetjes, Daniëlle

11:40 19 januari 2024

Er zat niet veel smaak aan de kofte, ondanks dat ik er een grotere hoeveelheid kruiden in had gedaan dan in het recept stond.

11:40 19 januari 2024

Hoi Hilda, jammer dat er voor jou niet genoeg smaak aan zat. Hopelijk heeft een volgend recept wel meer smaak!

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.