Print Friendly, PDF & Email

Vorige maand schreven we al over de nieuwe keukenrevolutie van Magimix: de Cook Expert die 12 automatische programma’s biedt van stomen tot koken, kneden, bakken, blenden, shaken, raspen, snijden, hakken en pureren. Een echte uitvinding voor zowel hobbykoks als chefs, en voor drukke mensen zoals ik die doordeweeks snel een gezonde maaltijd op tafel willen, zonder te veel gedoe. Zoals bijvoorbeeld deze pompoen-kastanje puree met parmezaan-hazelnoot crumble!

Snel en gezond Cook Expert-recept
Eerlijk is eerlijk: hoewel het eigenlijk super simpel is, heb ik dit recept niet zelf bedacht. Het is afkomstig uit het Cook Expert-kookboek van Magimix waarin 300 recepten staan die je volledig met behulp van de Cook Expert kunt bereiden. Hierin staat natuurlijk veel vlees- en visgerechten, maar ook een aantal mooie recepten met groenten in de hoofdrol. Ik werd enorm blij van deze pompoen-kastanje puree met parmezaan-hazelnoot crumble! Hierbij deel ik dit zalige herfstrecept met jullie.

Ingrediënten
800 gram pompoen
300 gram voorgekookte kastanjes (kan je kopen in blik)
3 eetlepels creme fraiche (variant: ik gebruikte volle geitenkwark)
½ bosje peterselie
50 gram gepelde en geroosterde hazelnoten
40 gram geraspte parmezaanse kaas
25 gram gezouten boter (variant: ik gebruikte avocado-boter)
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
1. Was de pompoen, maar schil deze niet. Verwijder de pitten en draden, en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vul de rvs-kom van de Cook Expert met 500 milliliter water en zet de stoommand in de kom. Doe de stukjes pompoen in de stoommand en stel het programma STOMEN in op 30 minuten en 110 graden Celsius.
2. Laat de voorgekookte kastanjes uitlekken en voeg deze na 20 minuten stomen toe aan de stoommand.
3. Giet aan het einde van het programma het stoomwater weg. Haal de pompoenblokjes en de kastanjes uit de stoommand en doe ze over in de rvs-kom samen met de creme fraiche (of geitenkwark) en zout en peper naar smaak. Stel het EXPERT programma in op 5 minuten / snelheid 13 / 0 graden Celsius.
4. Spatel wanneer het programma klaar is de restjes van de wand van de kom en schakel het programma nogmaals 1 minuut in.
5. Maak als laatste de parmezaan-hazelnoot crumble door de rvs-kom te verruilen voor de grote transparante kom met daarin de mini-kom. Hak de hazelnoten in de mini-kom fijn en voeg vervolgens de parmezaanse kaas en de (avocado)boter toe. Druk enkele keren op de pulse-knop totdat er een grofkorrelig crumble mengsel ontstaat.
6. Serveer de pompoen-kastanje puree in een bakje met de parmezaan-hazelnoot crumble er bovenop en wat verse peterselie. Heerlijk als bijgerecht of zoals ik het graag eet in combinatie met wat pasta of een stevig stuk brood.
7. Doe een beetje water in de rvs-kom en kies het programma SPOELEN. In 1 minuut spoelt de Cook Expert zichzelf schoon en is hij klaar voor een volgend recept. Ideaal!

Zie hieronder een fotoverslag van dit recept met behulp van de Cook Expert!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoen-kastanje puree met hazelnoot crumble
Published On