Print Friendly, PDF & Email

Altijd leuk om risotto te combineren met nieuwe ingrediënten en daarmee iedereen aan tafel te verassen. Deze pompoenrisotto is heerlijk zacht door de pompoen en feta en de rucola zorgt voor wat extra pit. Een echte aanrader!

 Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 ui
1 teen knoflook
200 gram Calasparra rijst
50 gram pompoenpitten
200 gram feta
2 bakjes rucola
700 ml water
1 blokje groentebouillon
Olijfolie om te bakken
Zout en peper


Hoe maak je deze pompoenrisotto?
Verwarm de bouillon in een aparte pan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en snij in dunne plakken (laat schil zitten). Leg de schijven op bakpapier,  besprenkel met zout en peper en olijfolie en schuif gedurende ca. 20 minuten in de oven. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de ui en knoflook, voeg dan de rijst toe en smoor deze 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon toe (laat een klein beetje ongebruikt), breng aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan sudderen voor ca. 25 minuten in totaal. Als het te snel droog kookt, voeg je nog wat van de achtergehouden bouillon toe. Als het nog heel nat is haal je juist de deksel van de pan. Roer af en toe om. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en bestrooi met wat zout. Snij de feta in blokjes. Haal de pompoen uit de oven als deze gaar is en snij grof in stukken. Als de rijst bijna gaar is (en liefst nog vrij smeuïg) voeg je de pompoen toe. Roer goed om en voeg dan de verbrokkelde feta toe en maak op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de rucola toe of laat iedereen zelf op zijn bord rucola erdoor mengen. Strooi vlak voor het serveren de pompoenpitten erover.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenrisotto met rucola en feta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)