Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente
Lieske van der Waals

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

maandag 30 januari 2023
Naar recept

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de tagliatelle met roerbakgroente

Voor de groentehack pompoen

Voor de groentehack pompoen:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.``

Stap 2

Doe de pompoen samen met kaneel, chilivlokken en knoflookpoeder in een kom. Voeg hier olijfolie aan toe en schud door elkaar. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoenblokjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven terwijl je ze halverwege een keer omschudt.

Tip!

Kijk de video met instructies om de groentehack pompoen te maken. Zo maak je het jezelf nog makkelijker! Hier vind je de groentehack pompoen.

Boor de tagliatelle met roerbakgroente:

Stap 1

Doe de geroosterde pompoenblokjes van de groentehack pompoen in een pan samen met de melk. Warm het geheel op en blend tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.

Stap 2

Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar.

Stap 3

Verhit olijfolie in een wokpan en roerbak de wokgroente Italiaanse champignons in 6-8 minuten beetgaar.

Stap 4

Verdeel de tagliatelle over de borden er verdeel hier de pompoensaus en geroerbakte wokgroente over. Serveer direct!

Heb jij dit recept gemaakt of heb jij een ander favoriet recept ? Laat het ons weten of deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!  

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Een heerlijk en snel recept om te maken, een toppertje! Heb je misschien nog iets tip om het wat te verrijken met wat extra calorieën voor de sporters onder ons?

11:40 19 januari 2024

Hi Angelo, Wat goed om te horen! Je kunt natuurlijk altijd iets van noten kunnen toevoegen aan dit gerecht om het wat meer calorierijk te maken. Ik denk dat cashewnoten een goede toevoeging zijn! Liefs en eet smakelijk, Karlijn

11:40 19 januari 2024

Hi, Dit lijkt me een lekker receptje. Als ik de melk zou vervangen voor een plantaardige variant, welke zou dan het lekkerste zijn denk je?

11:40 19 januari 2024

Hi Veronica, Bedankt voor je vraag! Melk zou je eventueel door havermelk kunnen vervangen of zelfs de plantaardige kookroom. Plantaardige kookroom dikt wat sneller in dan plantaardige melk en dat is voor de smaak en structuur wel lekker! Groetjes, Daniëlle

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.