Print Friendly, PDF & Email

Groente is een toetje, ik ben dol op dat soort gekke, verrassende combinaties! Daarom werd ik helemaal blij van deze ‘pompoen-yoghurt parfait’ met aardbeien en granola. Super eenvoudig te maken en perfect als dessert wat je van te voren kan bereiden. Verwenontbijt op zondag mag natuurlijk ook!

Wat heb je nodig? (voor 4 kleine bakjes of 2 grote)
500 gram pompoenpurree (een potje of gekookte en gepureerde pompoen)
1 pakje magere kwark of Griekse yoghurt
8 eetlepels van je favoriete granola (uit de winkel of homemade via dit recept)
4 eetlepels ahornsiroop
2 theelepels kaneel, of naar smaak
8 aardbeien, in plakjes gesneden

Hoe maak je deze pompoen-yoghurt parfait?
Meng de pompoenpurree met de ahornsiroop en voeg kaneel of extra siroop toe naar smaak. Verdeel driekwart van de pompoenpurree over twee of vier bakjes (liefst van glas, dat staat het leukst) en smeer goed uit over de bodem, strooi hier een eetlepel granola op, dan een laagje kwark, dan weer een eetlepel granala, dan weer kwark en tot slot het laatste beetje pompoenpurree en de plakjes aardbeien. Zo makkelijk, zo lekker!

Bron: Healthy Nibbles & Bits, altijd lekker & gezond.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoen-yoghurt granola parfait
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)