Deze popcornmix is weer eens wat anders dan je gewend bent van de filmsnack! De popcorn in combinatie met de zoute sticks en zonnebloempitten hebben een lekkere, hartige smaak door de knoflook en Parmezaanse kaas. Allore Foodies deelde met ons het recept. YUM!
Ingrediënten
Voor 4 porties
80 g popcorn, ongepopt
150 g zonnebloempitten
2 tl knoflookpoeder
1/8 tl zeezout (of meer naar smaak)
1/2 el avocado olie (of een olie naar keuze)
120 g mini pretzels of zoute sticks
60 ml olijfolie
22 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pof de popcorn volgens de instructies op de verpakking.
2. Verwarm de over voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Plaats de gepofte popcorn, mini pretzels/zoute sticks en zonnebloempitten op de bakplaat.
4. Besprenkel met olijfolie tot alles is bedekt.
5. Kruid met knoflookpoeder, Parmezaanse kaas en zout.
6. Bak ongeveer 8 minuten en laat daarna 5 minuten afkoelen. Smullen maar!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Dit recept werkt absoluut niet. Popcorn kan je niet poppen in een oven van 150 graden. De oven moet op z’n minst 450 graden zijn. Mijn popcorn creatie wil je niet zien, die is totaal aangebrand en stonk vreselijk!
Beste Carolien, Wat vervelend om te lezen dat het recept niet positief voor je heeft uitgepakt! Het had er duidelijker bij moeten staan dat je de popcorn volgens instructies op het pak moet poppen (in een pan met deksel) voor je het in de oven doet. Bedankt voor je reactie, we gaan het meteen aanpassen!! Lieve groet, Isabel