Portobello gevuld met geitenkaas en linzen
Lauren Kreijger

Portobello gevuld met geitenkaas en linzen

woensdag 10 juli 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor een portobello gevuld met geitenkaas en linzen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
600 g schorseneren
4 portobello's
200 g wortel
1 ui
1 tl tijm, gerispt
200 g geiten-blauwschimmelkaas
2 blikjes linzen
4 takjes tijm
100 g hazelnoten
3 el munt, gehakt
2 el peterselie, gehakt
1 scheutje citroensap
2 teentjes knoflook
6 el olijfolie (extra vierge)
4 el rode wijnazijn
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Zet een pannetje met een laagje water en een scheutje citroensap klaar. Vul de wasbak met koud water en schil de schorseneren met een dunschiller, onder water, zodat je handen minder gaan plakken. Snijd ze in stukjes van 2 cm en leg in het citroenwater. Ververs als je klaar bent het citroenwater, voeg nog een scheutje citroensap toe en wat zout en breng aan de kook. Kook beetgaar in 8-10 min, afhankelijk van de dikte van de schorseneren.

  3. Doe de portobello's in een ovenschaal en schuif gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Schil de wortel en snijd in hele kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en wortel in wat olie totdat de peen beetgaar is. Voeg de knoflook en de blaadjes tijm toe. Haal de portobello's uit de oven en vul ze met de wortel en ui. Snijd de kaas in plakjes en verdeel over de portobello's. Schuif gedurende 10 min in de oven.

  5. Doe de linzen in een pan en verwarm langzaam met de takjes tijm. Laat niet koken.

  6. Doe de hazelnoten in een schaaltje en zet bij de portobello's totdat ze knapperig zijn (ook ca. 10 min).

  7. Maak intussen de dressing. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn en zout en peper. Giet de linzen af als ze warm zijn en meng met de dressing. Hak de munt en de peterselie fijn en voeg toe. Voeg de afgegoten schorseneren toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.

  8. Stamp de hazelnoten grof in een vijzel. Serveer de gevulde portobello's met de linzen en strooi daar de hazelnoten overheen.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.