Pulled Oats taco bowl en enchiladas voor de volgende dag
Lieske van der Waals

Pulled Oats taco bowl en enchiladas voor de volgende dag

zaterdag 10 oktober 2020
Koken voor één is soms best lastig! Je volgt braaf een recept voor meerdere personen waardoor je de helft van de ingrediënten maar nodig hebt en blijft vaak zitten met restjes, denk aan een halve paprika, een restje bonen en een handje vol verse kruiden. Je kunt natuurlijk het hele recept volgen en vervolgens twee dagen hetzelfde eten, maar een nieuw recept maken met restjes is natuurlijk veel leuker. Vandaag maken wij met één boodschappenlijst maar liefst 2 recepten: Pulled Oats taco bowl en Pulled Oats enchiladas voor de volgende dag.

1 boodschappenlijst = 2 recepten
Met de boodschappenlijst uit dit recept kun je 2 recepten voor één persoon koken, zonder dat je met restjes zit. Op de eerste dag bereid je alle ingrediënten voor twee dagen voor. Je maakt de Pulled Oats saus, kookt de rijst en snijd de overige ingrediënten. Op de tweede dag combineer je de restjes tot een nieuw gerecht. Zo eet je de ene dag een Pulled Oats taco bowl en de volgende dag Pulled Oats enchiladas. Zo je zit niet met restjes, ideaal!

Het boodschappenlijstje


voor 1 persoon (voor 2 dagen)
1 verpakking tortilla’s (5 stuks)
1 verpakking (175 g) Pulled Oats Naturel
1 bosui
1 avocado
400 g tomatenblokjes
400 g zwarte bonen
150 g zilvervliesrijst
150 g mais
125 g zure room
100 g geraspte kaas
4 tl zonnebloemolie
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl cayennepeper
1/8 tl knoflookpoeder 


Bereidingswijze


Voorbereiding voor 2 dagen:

  1. Begin met het maken van de Pulled Oats zwarte bonensaus, deze dient als basissaus voor zowel de taco bowl als de enchiladas. Doe de Pulled Oats in een kom samen met 2 theelepels zonnebloemolie, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en knoflookpoeder en hussel het geheel door elkaar.

  2. Zet een koekenpan op een warmtebron en bak de Pulled Oats op middelhoog vuur terwijl je de pan af en toe omschudt, totdat de Pulled Oats knapperig zijn geworden. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en roer de Pulled Oats door de tomatenblokjes totdat er een saus ontstaat. Gebruik de ene helft van de saus direct voor de taco bowl en bewaar de andere helft van de saus in een bakje in de koelkast voor de enchiladas van dag 2.

  3. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Laat de zwarte bonen en mais uitlekken en snijd de bosui in plakjes. Gebruik de ene helft van de ingrediënten direct voor de taco bowl en bewaar de andere helft van deze ingrediënten tot morgen in de koelkast.

  4. Halveer de avocado, snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes en gebruik deze voor de taco bowl. Bewaar de overgebleven avocadohelft in de koelkast.


Taco bowl (dag 1):

  1. Verwarm de oven op 220 °C. Snijd twee tortilla’s in taartpunten, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2 theelepels zonnebloemolie over. Bak de tortilla’s 7 minuten in de oven totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Haal de tortilla's uit de oven en breng op smaak met zout.

  2. Verdeel de zilvervliesrijst over een kom en verdeel hier de Pulled Oats saus over. Garneer de bowl met de zwarte bonen, mais, bosui, zure room, geraspte kaas en avocadoblokjes.

  3. De taco bowl is af, eet smakelijk!


Enchiladas (dag 2):

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg drie tortilla’s op een snijplak en verdeel hier in een rechte lijn de Pulled Oats saus over. Verdeel de overgebleven zilvervliesrijst, zwarte bonen en mais over de saus, rol de tortilla’s op en leg de opgerolde tortilla’s tegen elkaar aan in een ovenschaal. Verdeel hier de overgebleven kaas over en bak de enchiladas in 20 minuten goudbruin.

  2. Halveer ondertussen het vruchtvlees van de avocadohelft uit de koelkast, prak het vruchtvlees fijn en roer hier de overgebleven zure room doorheen.

  3. Haal de enchiladas uit de oven, verdeel hier de avocado-zure room over en garneer met bosui. Smakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met Pulled Oats? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.