Print Friendly, PDF & Email

Een lekker verwarmend stoofpotje is natuurlijk ideaal voor een winteravond! We delen het recept voor een vegetarische stoofschotel die je serveert met polenta en garneert met cranberry’s. Een stoofschotel heeft natuurlijk een goede bite nodig, daarvoor voegen we Pulled Oats toe! Daardoor krijg je ook nog eens veel eiwitten binnen.

Pulled Oats
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. Pulled Oats bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Het zijn allemaal Noordse pure ingrediënten. Dat is niet alleen gezond, maar ook duurzaam! Ook bevat het product maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram, voor vegetariërs en veganisten is dit dus een ideale manier om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Pulled Oats heeft een neutrale smaak, dus je kunt het heel makkelijk zelf op smaak brengen en toevoegen aan jouw favoriete gerecht!

Probeer nu Gold&Green Pulled Oats gratis!
Wij willen je laten zien dat Pulled Oats heel lekker is en daarnaast makkelijk in gebruik. Daarom mogen wij je van Gold&Green aanbieden zelf ook een keer Pulled Oats te proberen. Wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties dus laat ons vooral weten wat je vindt van Pulled Oats 🙂 Zo kun je het product gratis proberen:

  • Koop Pulled Oats bij Albert Heijn, Plus of Deen en bewaar de bon
  • Maak een foto van de kassabon of scan deze in
  • Stuur je bon simpelweg in via het formulier op probeergoldandgreen.nl
  • Krijg je geld teruggestort op je bankrekening binnen 48 uur

Let op! Voor deze actie geldt OP=OP! Probeer Pulled Oats dus snel zelf thuis 🙂

Ingrediënten
voor 4 personen
2 verpakkingen Pulled Oats Naturel
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 witte ui
300 g polenta
300 g wortels
50 g donkerbruine basterdsuiker
50 g cranberry’s
375 ml groentebouillon
500 ml rode wijn
100 ml balsamicoazijn
15 g roomboter
15 g Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
zonnebloemolie
zout en peper, naar smaak 

Bereidingswijze

  1. Schil de wortels, snijd ze in plakjes en snijd de ui in ringen.
  2. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en roerbak de ui en wortel totdat de ui goudbruin begint te kleuren. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg de rode wijn, balsamicoazijn, donkerbruine basterdsuiker, laurier en rozemarijn toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat dit een uur pruttelen.
  4. Breng voor de polenta de groentebouillon aan de kook en voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe. Zet het vuur laag en roer met behulp van een garde de polentakorrels er beetje bij beetje bij. Blijf nog 2-3 minuten roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het geheel nog 30 minuten pruttelen op laag vuur totdat de polenta de zijkanten van de pan loslaat. Voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe en roer tot een romige pap. Proef en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Voeg in de laatste 5 minuten de Pulled Oats en cranberry’s toe aan de pan met de stoofschotel.
  6. Serveer de stoofschotel samen met de polenta direct voor het beste resultaat.

 

WIN EEN RECEPTENBOEK!
Jaaaaa! 🎉 We hebben een superleuke winactie voor je. Wij slaan de handen ineen met Gold&Green om iedereen te laten zien dat Pulled Oats ontzettend veelzijdig en lekker is! 🍴 Om iedere dag lekker én gezond plantaardig te koken met Pulled Oats mogen we 5 Gold&Green receptenboeken weggeven. 👩🏼‍🍳 Laat ons via een reactie via Facebook of Instagram weten wat jouw favoriete plantaardige recept is. We maken volgende week de gelukkige winnaars bekend! 🎁

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met Pulled Oats? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pulled Oats stoofschotel en polenta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)