Pulled Oats met Turkse pide
Lieske van der Waals

Pulled Oats met Turkse pide

dinsdag 30 juni 2020
Deze heerlijke Turkse pides zijn ideaal voor warme zomerdagen! Je kunt ze als lunch of als avondmaaltijd eten. Traditioneel zijn de broodjes gevuld met gehakt, maar wij hebben een vegan variant gemaakt. We vullen de pides namelijk met Pulled Oats! Lees snel verder om meer te weten te komen over dit product en voor het heerlijke recept voor Turkse pide met pulled oats!

Pulled Oats
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. Het idee voor dit product is aan de keukentafel bedacht door Finse powervrouwen Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Pulled Oats bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Wat het product zo uniek maakt, is de combinatie van haver, tuinbonen en erwten. Deze combinatie zorgt voor maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram, dat is zelfs meer dan in kip! Ook bevat het alle essentiële aminozuren. Voor vegetariërs en veganisten is dit dus een ideale manier om genoeg eiwitten binnen te krijgen! Je bent dus goed bezig voor je gezondheid, de planeet en het is nog eens heel lekker ook!

Probeer nu Gold&Green Pulled Oats gratis!
Wij willen je laten zien dat Pulled Oats heel lekker is en daarnaast makkelijk in gebruik. Daarom mogen wij je van Gold&Green aanbieden zelf ook een keer Pulled Oats te proberen. Wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties dus laat ons vooral weten wat je vindt van Pulled Oats! Zo kun je het product gratis proberen:

  • Koop Pulled Oats bij Albert Heijn, Plus of Deen en bewaar de bon

  • Maak een foto van de kassabon of scan deze in

  • Stuur je bon simpelweg in via het formulier op probeergoldandgreen.nl

  • Krijg je geld teruggestort op je bankrekening binnen 48 uur


Let op! Voor deze actie geldt OP=OP! Probeer Pulled Oats dus snel zelf thuis :-)



Ingrediënten
voor 4 personen (4 grote of 8 kleine pides)

Voor het deeg
250 g bloem
100 ml water
30 ml olijfolie
25 ml plantaardige melk
15 g suiker
3,5 g gist
1 mespuntje zout

Voor de vulling
4 tomaten
2 teentjes geperste knoflook
2 verpakkingen Pulled Oats Naturel
1 aubergine
1 rode paprika
400 g tomatenblokjes uit blik
50 g granaatappelpitjes
5 g verse munt, grof gehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl chilivlokken

Bereidingswijze

  1. Meng de gist samen met de suiker en de plantaardige melk. Laat dit even staan, totdat het geheel gaat schuimen.

  2. Doe vervolgens alle ingrediënten voor het deeg, op het water na, in een kom en doe het gistmengel erbij. Doe het water er tijdens het kneden beetje bij beetje bij en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur rijzen, totdat het in omvang verdubbeld is.

  3. Snijd de aubergine, paprika en tomaten in kleine blokjes.

  4. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak hier ongeveer 5 minuten de aubergine blokjes in.

  5. Doe vervolgens de Pulled Oats Naturel, tomatenblokjes uit blik, gesneden tomaten en paprika, knoflook, paprikapoeder en de chilivlokken in een kom en doe de aubergine hierbij. Schep het geheel om en zet het vervolgens apart.

  6. Verwarm de oven voor op 225 °

  7. Verdeel het deeg in vier, of wanneer je twee pides per persoon wilt in acht gelijke delen en bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot langwerpige lappen van ongeveer 40 cm lang en 15 cm breed. Herhaal dit totdat je vier gelijke lappen hebt.

  8. Verplaats het uitgerolde deeg naar een bakplaat. Schep vervolgens de vulling erop en strijk dit een beetje uit, maar houd 2 cm van de randen over. Vouw de randen dicht en bestrijk de randen met wat olijfolie. Bak de pides in 15 minuten af totdat ze goudbruin zijn.

  9. Garneer de pides wanneer ze uit de oven komen met de granaatappelpitjes en de munt.


Heb jij deze Turkse pide met pulled oats gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met Pulled Oats? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

2 Reacties

Een heerlijk recept al moest ik jammergenoeg de pulled oats vervangen door vegetarisch gehakt omdat pulled oats nergens in de wijde omtrek te verkrijgen is als je niet in de grote stad woont blijkbaar.

11:43 19 januari 2024

Hi Annemarie, wat jammer! Pulled Oats is inderdaad nog niet overal verkrijgbaar, hopelijk binnenkort wel! Was het gerecht met vegetarisch gehakt ook lekker?

11:43 19 januari 2024

Wat een heerlijk recept zeg ! Zeker de moeite waard om eens iets uit te proberen ! Zelf ben ik echt lekker gaan stunten in de keuken sinds Corona ! Ik liet de kinderen altijd lijstjes maken als huiswerk, (op bijv: https://www.kupino.nl/folders/lidl) en heb mijn passie helemaal terug gevonden haha !

11:43 19 januari 2024

Dag Bindert, wat leuk om te horen dat je zo enthousiast de keuken in bent gedoken en dat je in corona-tijd je passie hebt teruggevonden :-) Leuk ook om de kinderen hier zo bij te betrekken. En goed om te horen dat de pides gesmaakt hebben!

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.