Puur en makkelijk: courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten
Enza Bom

Puur en makkelijk: courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten

woensdag 02 september 2020
Dit recept voor een snelle frisse tabouleh komt uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar rond, en aan de hand van het boek leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees hier onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten!

'Farro is een speltachtig graan met een nootachtige smaak en een stevige textuur. Heerlijk in een vegetarische maaltijdsalade zoals
deze, die ideaal is voor zomerse dagen. Zorg dat je de parelversie hebt: die is geslepen en heeft een proces ondergaan waardoor de korrels makkelijker gaar worden en lichter verteerbaar zijn. Je hoeft het graan niet voor te weken; je kookt het gewoon direct 8 tot 10 minuten. Wij hebben het liefst al dente gekookte granen die hun vorm en voedingsstoffen hebben behouden. Als je geen farro kunt vinden, is parelgerst een goed alternatief. Heb je geen hazelnoten bij de hand maar wel amandelen of geroosterde pitten, dan zijn die ook prima.'
- Alex Elliott-Howery & James Grant

Ingrediënten
200 g farro (parelspelt), afgespoeld en uitgelekt
2 courgettes, in lange repen gesneden met een mandoline of een zeer scherp mes
½ rode ui, in dunne schijfjes
6 gedroogde pruimen, ontpit en fijngehakt
50 ml balsamico di mele (appelbalsamico), gewone balsamicoazijn of sherryazijn
½ tl dijonmosterd
60 ml plantaardige olie
60 ml olijfolie
grote handvol gemengde kruidentakjes, zoals munt, peterselie en dille
50 g geroosterde hazelnoten, grofgehakt

Bereidingswijze

  1. Doe de farro in een grote pan gezouten kokend water. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de farro 8 tot 10 minuten zachtjes koken, of tot hij gaar is maar nog wel beet heeft. Laat uitlekken.

  2. Meng intussen de courgettes, ui en pruimen in een kom en voeg een snufje zout toe om de rauwe courgettes zachter te maken.

  3. Doe voor een saladedressing de azijn, mosterd en beide soorten olie in een potje met schroefdeksel en breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel erop en schud goed tot er een emulsie ontstaat.

  4. Voeg de gekookte farro toe aan de courgettes, ui en pruimen. Scheur de kruiden klein, voeg ze samen met de dressing toe aan de salade en schep alles voorzichtig door elkaar.

  5. Doe de salade in een serveerkom of op borden en strooi de hazelnoten erover.


Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit het boek Puur en makkelijk? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Puur en makkelijk
Alex Eliott-Howery & James Grant
Uitgever: Good Cook B.V.
EAN: 9789461432384
Prijs: €25,95

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.