Beoordeel dit artikel

Puur natuur Groente is het kookboek van Monique van der Vloed en staat bomvol heerlijke vega(n) recepten en tips om elke dag meer groente te eten! Veel groenten eten gaat niet iedereen zo makkelijk af, zeker in ons huidige drukke bestaan met werk, school of een gezinsleven. In dit boek geeft Monique je handige tools om iedere dag méér groenten te eten in de vorm van heerlijke recepten. Vandaag: zoete aardappel bitterballetjes met saus!

Ingrediënten
Voor de bitterballetjes
2 middelgrote zoete aardappels, gewassen, gesneden, gekookt en uitgelekt
400 g havermeel (haver malen in de keukenmachine werkt ook)
35 ml plantaardige melk
2 flinke scheuten aminos of tamari
2 el kerrie masala
1 el Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze

Voor het paneren
biologisch glutenvrij paneermeel
warm water

Voor de saus
250 g havermeel
200 ml haverroom
100 ml plantaardige melk
2 flinke scheuten aminos of tamari (een alternatief voor sojasaus)
2 el kerrie masala
1 el basilicum, fijngesneden

BereidIngswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bedek een plat bord met een laag paneermeel en zet een kom water klaar.
  3. Pureer de zoete aardappel in de keukenmachine tot puree. Roer de puree door de rest van de ingrediënten. Laat dit 5 minuten staan. De massa moet smeuïg, maar stevig zijn.
  4. Zet nog een grote kom met water klaar om je handen steeds even in te dopen, dit vergemakkelijkt het draaien en paneren. Draai balletjes van het deeg, haal elk balletje door het paneermeel, daarna doop je hem in het kommetje met water en vervolgens haal je hem opnieuw door het paneermeel.
  5. Leg de balletjes op de bakplaat. Besprenkel ze tot slot met aminos. Bak de balletjes in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Zet de oven daarna uit, laat de ovendeur dicht.
  6. Draai na 45 minuten de oven weer aan en bak de balletjes in 30 minuten krokant. Blijf tussentijds controleren.
  7. De saus maak je in nog geen 5 minuten. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde saus. Let op: de saus wordt dikker als hij langer staat. Maak de saus dus niet te dik. Voeg beetjes water toe totdat er een vrij vloeibare massa ontstaat. De saus wordt nog wat dikker.
  8. Serveer de zoete aardappel bitterballetjes met de saus. Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek Puur natuur Groente? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook of Instagram of tip jouw favoriete recept. We zijn benieuwd!

Puur natuur Groente
Monique van der Vloed
ISBN: 9789492847034
Uitgever: Uitgeverij Passie
Prijs: €20,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoete aardappel bitterballetjes met saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!