Quinoa salade met waterkers, cherrytomaatjes en geroosterde kikkererwten
3 (60%) 4 vote[s]

Ook zo dol op quinoa en opzoek naar een nieuw recept om uit te proberen? Dan is dit gerecht zeker een aanrader! Deze quinoa salade smaakt heerlijk fris door de rauwe groenten en verse kruiden, maar is ook knapperig door de geroosterde kikkererwten. Heerlijk voor de lunch, maar ook als avondmaaltijd.

Wat heb je nodig?
Voor de quinoa salade:
200 gram quinoa
400 ml water
Olie om te bakken
2 bakjes kerstomaatjes
Binnenste hart van een bleekselderij stronk
¼ Chinese kool
¾ zakje waterkers
2 blikjes kikkererwten
1 handje peterselie
1 handje munt
1 tl paprikapoeder
Peper/zout naar smaak
2 tenen knoflook
Scheutje citroensap
1 el oregano

Voor de dressing:
4 el olijfolie
2 el baslamico azijn
1 tl mosterd
1 tl honing
Peper/zout naar smaak

Hoe maak je deze quinoa salade?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en zet de helft apart. Doe de andere helft in een kom met een scheut olijfolie en het paprikapoeder, peper en zout en hussel goed om. Leg op een vel bakpapier en schuif in de oven voor 15 minuten, hussel dan nog even goed om en bak nog eens 15 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen. Was intussen de quinoa grondig, steeds weer in vers water, net zo lang tot het water niet meer troebel is. Als je dit niet doet kan er een bittertje achterblijven in de quinoa. Laat goed uitlekken. Zet de quinoa op in een pan met ca. 400 ml koud water en breng aan de kook. Laat in ca. 12 minuten gaar koken, de quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes. Bak intussen de tomaatjes ca. 8 minuten aan in een koekenpan met wat olie en bestrooi met de oregano. Voeg op het laatst knoflook en een scheutje citroensap toe. Snij de bleekselderij in halve maantjes en snij de kruiden (peterselie en munt) fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Was de waterkers. Doe alle groenten met de ongebakken helft van de kikkererwten in een grote slakom. Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, honing, peper en zout. Voeg de quinoa bij de slakom en meng goed met de dressing en de kruiden. Dien de salade op en bestrooi met de geroosterde kikkererwten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Quinoa salade met waterkers, cherrytomaatjes en geroosterde kikkererwten
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!