Hoe maak je de raapstelensoep?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de raapstelen toe, groentenbouillon (plus 1 pot water) en de aardappelblokjes. Laat zachtjes koken voor 10 minuten. Voeg een scheutje melk toe en pureer de soep met een staafmixer. Snij het brood in langwerpige plakken, besprenkel met olijfolie en rooster voor 3 min in de oven. Haal het brood er uit en wrijf in met knoflook. Rasp ondertussen de kaas, strooi over de broodjes en laat de kaas kort smelten in de oven.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Zojuist gemaakt. Zelf knoflook met knoflookpeper eraan toegevoegd. Wat was het lekker!
Lekker, kippenbouillon in een vegetarische soep…
Goed dat je het zegt Gert Jan! We hebben het snel aangepast!