Print Friendly, PDF & Email
Soep is een gerecht dat altijd goed is. Warm, voedend en je kan het met elke soort groente maken. Ook raapstelen zijn ideaal om soep mee te maken. Moeders recept en zo klaar! Maak er een knoflook-kaascrostini bij voor een bite en wat extra pit!
Wat heb je nodig voor de raapstelensoep?

Voor de soep
2 el olijfolie
1 grote witte ui
300 g raapstelen
2 aardappels geschild in blokjes
1 pot groentenbouillon
50 ml melk
zout en peper
Voor de kaascrostini
pain de campagne
1 knoflookteen
150 g ouwe jongens

Hoe maak je de raapstelensoep?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de raapstelen toe, groentenbouillon (plus 1 pot water) en de aardappelblokjes. Laat zachtjes koken voor 10 minuten. Voeg een scheutje melk toe en pureer de soep met een staafmixer. Snij het brood in langwerpige plakken, besprenkel met olijfolie en rooster voor 3 min in de oven. Haal het brood er uit en wrijf in met knoflook. Rasp ondertussen de kaas, strooi over de broodjes en laat de kaas kort smelten in de oven.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Recipe Name
Raapstelensoep met knoflook-kaascrostini
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!