Vandaag delen wij het recept uit ‘Home Sweet Home XMAS’ van Yvette van Boven. Eerder zag je haar al verschijnen in onze rubriek ‘Veggie Hero’. Hier deelde ze al haar all-time favoriete vegetarisch recept: ‘Knolselderijgnocchi met daslook-walnootboter & biet’. Dit recept spoort je aan om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Als je eenmaal zelf gnocchi maakt, dan heb je geen behoefte meer aan de kant-en-klare variant!

Ingrediënten
Voor de gnocchi
circa 750 g knolselderij, geschild en gesneden in blokjes van dezelfde maat
1 klein handje daslook (25 gram)
½ tl zout en versgemalen zwarte peper
1 eidooier
circa 80 g bloem (liefst typo 00) *tarwebloem die erg fijn gemalen is
½ tl versgeraspte nootmuskaat

Voor de daslook-walnootboter
een handvol daslook (50 gram)
25 g walnoten
sap van ½ citroen
75 g roomboter

En verder
25 g walnoten
4 bietjes, beetgaar gekookt en in partjes
een half citroentje om uit te knijpen

Bereidingswijze

  1. Kook de knolselderij in ruim kokend en gezouten water in ongeveer 30 minuten gaar. Giet ze af en laat ze goed uitdampen. Druk ze dan door een pureeknijper, eerst even boven de gootsteen: voorzichtig knijpend tot het vocht er goed uit is en daarna de puree boven een grote kom.
  2. Voeg het zout, de eidooier, de bloem en de nootmuskaat toe. Kneed het deeg voorzichtig tot het net samenkomt, het hoeft niet glad te zijn en te lang kneden resulteert in taaie gnocchi. Bestrooi het werkblad met bloem, kneed het deeg nogmaals héél kort voorzichtig door.
  3. Mocht het deeg iets te nat zijn, voeg dan extra bloem toe (let op: niet te veel) en vorm er een dikke worst van.
  4. Snijd die worst in gelijke delen en rol die uit tot dunnere worsten. Snijd die weer in gelijke stukjes. De maat maakt niet veel uit, als ze maar allemaal ongeveer even groot zijn, dan koken ze gelijkmatig gaar.
  5. Bestrooi de gnocchi met een dun laagje bloem, bewaar ze op een licht met bloem bestoven bakblik, dek af met een theedoek en zet koud weg tot gebruik. Je kan ook direct doorgaan.
  6. Breng een pan met ruim water en een schepje zout aan de kook. Kook de gnocchi in porties in een paar minuten gaar, dat zijn ze wanneer ze boven komen drijven. Schep ze met een zeefje of schuimspaan uit de pan en laat ze op een groot bakblik los van elkaar uitdampen.
  7. Rooster alle walnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en knapperig zijn.
    Maal alle ingrediënten voor de boter in een keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat de boter smelten in een koekenpan en voeg eventueel nog wat gehakte blaadjes daslook toe, laat ze even slinken en schep dan de gnocchi erdoor. Wentel ze in de gesmolten daslookboter en schep alles direct in vier diepe borden. Decoreer de borden met nog wat extra noten en partjes biet en druppel er wat citroensap over. Smakelijk!

Heb jij dit recept voor knolselderijgnocchi met daslook-walnootboter en biet gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Home Sweet Home XMAS
Yvette van Boven
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN: 9789059567931
Prijs: €29,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Knolselderijgnocchi met daslook-walnootboter & biet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!