Print Friendly, PDF & Email

Kennen jullie Tiger Milk of Leche de Tigre? Dit is een Peruviaanse specialiteit, vaak geserveerd bij ceviche. Het is echter een heerlijke saus vol frisheid, zoetheid en kruiden die het ook fantastisch doet als marinade bij andere zomerse gerechten. Hier vind je het recept!

Wat heb je nodig?
voldoende voor 10 dressings, je kan het gerust een paar dagen bewaren
5 gram gember, geschild
1/4 stuk komkommer, geschild
1 stengel bleekselderij
1,5 stuk tomaten (tros)
7,5 gram koriander
3,5 gram munt
0,5 teen knoflook, gepeld
2 stengels lente ui
1,5 stuks limoenen
30 ml sushi azijn
1 gram zout

Hoe maak je het?
Snij alle ingrediënten fijn, doe ze samen in een blender en mix tot een gladde massa. Hang een zeef in een kom, leg daar een theedoek in en giet de tigermilk in de theedoek. Laat zo lang mogelijk uithangen.

TIP: Gebrande avocado met tijgermelk
Dit recept is afkomstig van restaurant Voiltaire van Parc Broekhuizen. Zij serveerden deze tijgermelk in hun recept voor Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème. Aanrader!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Recept voor Peruviaanse tijgermelk, Tiger Milk, Leche de Tigre
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!