Deze kleurrijke salade uit kookboek ‘Eat to beat: Het prikkelbare darmsyndroom’ staat binnen 15 minuten op tafel. Perfect voor als je eens haast hebt, of weinig zin om te koken, maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten. Alleen al van alle kleuren in deze salade worden wij vrolijk! Lees hier het recept.
Ingrediënten
voor 4 personen
250 g quinoa, gekookt en afgekoeld
½ courgette, fijngesneden
½ gele paprika, geschild en fijngesneden
½ mango, in blokjes
¼ kleine rode kool, fijngesneden
40 g amandelschilfers, geroosterd
een handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
enkele blaadjes munt, fijngehakt
voor de dressing
3 el sojasaus
2 el geroosterde sesamolie
1 el ahornsiroop of honing
1 scheut limoensap
2 cm verse gember, geraspt
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
2. Doe vervolgens de quinoa, courgette, paprika, mango en rode kool in een kom en mix dit door elkaar. Meng vervolgens de dressing door de salade en verdeel het over vier diepe borden. Garneer met de geroosterde amandelschilfers, bladpeterselie en munt.
TIP: Kan worden geserveerd met extra koriander, peterselie en/of stukjes gebakken tofu.
Heb jij dit recept uit ‘Eat to beat: Het prikkelbare darmsyndroom’ gemaakt? Verras ons met een foto van jouw creatie of laat weten wat jij er van vindt via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Eat to beat: Het prikkelbare darmsyndroom
Bol.com | Libris
Charlotte Robyns
€18,99 | Lannoo
ISBN 978 94 014 7756 7






Echte PDS’ers eten veelal FODMAP vriendelijk. Te zien aan dit recept is dat boek daar niet op ingericht. Jammer wel. Maar het recept ziet er heerlijk uit!
Hi Maaike,
Het lastige met PDS is dat wat voor de één werkt, niet voor de ander hoeft te werken. Hopelijk kun je dit recept zo aanpassen dat het voor jou werkt.
Liefs,
Jitske