Print Friendly, PDF & Email

Omdat de horeca gelegenheden gesloten zijn, delen wij de favoriete recepten van verschillende restaurants om thuis te maken. Vandaag delen we het ultieme falafelrecept van BARDAK Amsterdam. De gezonde peulvrucht, de kikkererwt, is ook in de Israëlische keuken favoriet. Voor het diner is deze te combineren met gegrilde groenten of een zomerse salade, maar hij is ook heel lekker voor bij de lunch met wat brood, gecombineerd met – jawel, nóg meer kikkererwten – hummus, of een frisse yoghurtdressing. Bij BARDAK zijn ze master in het maken van falafel en verklappen ze graag hun toprecept. Zo bouw je thuis je eigen falafelfeestje! Heb je geen zin om zelf in de keuken te staan? Geen probleem, BARDAK is ook open voor bestellingen en hopelijk kun je er binnenkort ook weer aanschuiven!

Ingrediënten
voor 4 personen
200 g uitgelekte kikkererwten
1 takje peterselie
1 takje koriander
snufje zout
snufje komijn
1 tl gemalen of geroosterde korianderzaadjes
2 el water

Bereidingswijze

  1. Begin een dagje eerder en laat de kikkererwten 24 uur weken in koud water, zodat ze extra smeuïg worden.
  2. Zeef en spoel de kikkererwten nogmaals af en laat ze daarna opdrogen.
  3. Maal de kikkererwten met de peterselie en de koriander in de Magimix of in een vleesmolen, zodat het mengsel goed wordt gemixt.
  4. Voeg daarna het zout, de komijn, de korianderzaadjes en het water toe. Meng het goed door elkaar. Dit kun je ook gemakkelijk met een lepel of met de hand doen.
  5. Maak kleine balletjes met een grote lepel of met de hand en bak de falafel in frituurvet, dat tot 170 °C is opgewarmd, tot ze goudbruin zijn.

Tip: maak je creatie extra gezellig door wat extra korianderzaadjes bovenop de falafel te strooien.    

Heb jij dit recept uitgeprobeerd, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Restaurant BARDAK's ultieme falafelrecept
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)