Print Friendly, PDF & Email

Dat rijst ontzettend veelzijdig is, laat Nisha Katona zien in haar laatste boek: Rijst & Co. In dit kookboek speelt rijst de hoofdrol in alle gerechten, van zilvervliesrijst in een Peruaanse salade tot rijstepap met karamel en rood fruit. Vandaag: boudoirsalade met zwarte & rode rijst uit Rijst & Co!

Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de salade
250 g rode rijst, afgespoeld en uitgelekt
120 g wilde rijst
80 g amandelschaafsel
55 g ontpitte dadels
55 g pistachenoten, gehakt
25 g pecannoten, gehakt
1 zure rode handappel, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
1 paprika, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes
1 granaatappel, de pitjes
2 lente-ui, fijngesneden
1 rode ui, fijngesnipperd
1 el arachideolie

Voor de korianderdressing
40 g korianderblad, fijngesneden + extra blad om te serveren
2 teentjes knoflook, gepeld
1 (kleine) groene chilipeper, zaadjes verwijderd
4 el olijfolie
3 el citroensap
2 el sinaasappelsap
2 el honing of agavesiroop
zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe voor de dressing de knoflook, chilipeper, het korianderblad, het citroen- en sinaasappelsap en de honing in een blender. Laat de machine lopen en druppel er geleidelijk de olijfolie bij. Proef, breng op smaak met zout en zet apart.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een pan met dikke bodem. Doe de wilde rijst in de hete olie en schep om zodat de korrels bedekt raken met olie. Voeg 320 ml kokend water toe en kook 50 minuten op laag vuur.
  3. Verhit ondertussen de rest van de arachideolie in een andere pan met dikke bodem en schep de rode rijst erdoor. Voeg 570 ml kokend water toe en kook 20 minuten met een deksel op de pan op laag vuur.
  4. Roer de dadels door de rode rijst. Leg het deksel terug op de pan en kook nog 20 minuten zachtjes. Draai vervolgens het vuur uit en laat de rijst 10 minuten rusten.
  5. Rooster het amandelschaafsel in een hete, droge koekenpan lichtbruin.
  6. Doe beide soorten gekookte rijst bij elkaar en schep om. Voeg een derde van de dressing toe.
  7. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de rest van de rest van de dressing erdoor, gevolgd door de lente-ui, rode ui, pecannoten, pistachenoten, appel en paprika.
  8. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de granaatappelpitjes, geroosterde amandelschaafsel en extra korianderblad.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Rijst & Co van Nisha Katona gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Rijst & Co.
Nisha Katona
Uitgeverij Good Cook
ISBN: 9789461432131
Prijs: €23,50

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Boudoirsalade met rijst en korianderdressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!