Print Friendly, PDF & Email

Dat rijst ontzettend veelzijdig is, laat Nisha Katona zien in haar nieuwste boek: Rijst & Co. In dit kookboek speelt rijst de hoofdrol in alle gerechten, van zilvervliesrijst in een Peruaanse salade tot rijstepap met karamel en rood fruit. Vandaag: omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst uit Rijst & Co!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 aubergine, in de lengte in plakken
1 paprika, zaadjes verwijderd en in repen
2 tomaten, in plakken
2 rode uien, fijngesnipperd
6 champignons, in plakjes
225 g gekookte zilvervliesrijst (of kook 90 g rauwe rijst)
200 g tomatenblokjes uit blik
150 ml witte wijn
6 plakjes bladerdeeg
2 el olijfolie
1 el peterselieblad, gesneden
1 tl bruine basterdsuiker
zout en peper
2 el zonnebloemolie + extra om in te vetten
2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee in met olie.
  2. Doe 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan of grilpan en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.
  3. Doe de rest van de zonnebloemolie in de pan en bak de repen paprika op middelhoog vuur bruin en zacht. Leg deze op en tussen de aubergineplakken in de ovenschaal. Verdeel hier de plakken tomaat overheen. Als je de taart straks uit de vorm stort komen deze onderste lagen bovenop te liggen, dus doe je best en maak er wat moois van.
  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui, champignon en knoflook. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en basterdsuiker toe. Doe vervolgende de wijn en peterselie erbij en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, roer de gekookte rijst erdoor en lepel dit mengsel over de groenten in de ovenschaal.
  5. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar en rol ze iets uit zodat je een vierkant krijgt dat iets groter is dan de ovenschaal. Leg het deeg over de ingrediënten in de schaal en stop de randjes netjes in zodat je straks, als je de taart stort, een mooi randje om de taart hebt.
  6. Bak de taart 30 minuten tot het bladerdeeg bruin is. Haal het gerecht uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, leg vervolgens een groot serveerbord ondersteboven op de ovenschaal en draai het hete ding om. Slaak een zucht van verlichting en serveer.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Rijst & Co van Nisha Katona gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Rijst & Co.
Nisha Katona
Uitgeverij Good Cook
ISBN: 9789461432131
Prijs: €23,50

Summary
recipe image
Recipe Name
Omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!