Dat rijst ontzettend veelzijdig is, laat Nisha Katona zien in haar nieuwste boek: Rijst & Co. In dit kookboek speelt rijst de hoofdrol in alle gerechten, van zilvervliesrijst in een Peruaanse salade tot rijstepap met karamel en rood fruit. Vandaag: zoete pannenkoeken met rode rijst en pecanvulling uit Rijst & Co!

Ingrediënten
voor 4 personen
voor de pannenkoeken:
175 g bloem
300 ml melk
100 ml water
80 g boter
3 eieren
4 el Griekse yoghurt
zout

voor de rijst-pecanvulling:
480 ml water
75 g pecannoten, grofgehakt
50 g rode rijst, afgespoeld en uitgelekt
50 g kristalsuiker
2 el slagroom
1 el sultana’s of blanke rozijnen
1 tl zonnebloemolie
1 tl abrikozenjam
1/2 tl vanille-extract
de schil van 1/4 citroen
kaneelpoeder, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de vulling de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten. Verhoog de temperatuur, voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 45 minuten koken totdat het vocht is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  2. Zeef voor de pannenkoeken de bloem en het zout boven een kom. Voeg de eieren toe en klop met een garde glad. Voeg langzaam de melk en het water toe en blijf kloppen. Klop tot een glad deeg ontstaat dat de structuur heeft van ongeslagen room.
  3. Smelt de boter in een kleine koekenpan op laag vuur. Schep 2 eetlepels van de boter door het beslag en roer het beslag goed door. Giet de rest van de boter in een kommetje om straks de pannenkoeken in te bakken.
  4. Verhoog de temperatuur onder de koekenpan. Schep wat beslag in de koekenpan en draai met de pan zodat het beslag uitvloeit en de bodem bedekt. Bak 1 minuut, licht de rand met een paletmes op en draai de pannenkoek om. Bak nog 30 seconden aan de andere kant. Je wilt dat beide zijden goudbruin en knapperig zijn. Laat de pannenkoek op een hittebestendig bord glijden. Maak met de rest van de boter en het beslag nog 7 pannenkoeken en stapel ze op op het bord. Houd ze warm in een oven op de laagste stand.
  5. Maak de vulling door de gehakte pecannoten en de suiker in een kommetje te mengen. Doe dit pecanmengsel met de room in een steelpan en kook al roerend op middelhoog vuur tot het de consistentie heeft van een dikke puree. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Haal van het vuur. Meng nu het kaneelpoeder, de sultana’s of blanke rozijnen, het vanille-extract, de citroenrasp, de jam en de gekookte rode rijst erdoor.
  6. Vul de pannenkoeken met de rijst-pecanvulling en rol ze op of klap ze twee keer dubbel tot kwarten. Serveer met Griekse yoghurt.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Rijst & Co van Nisha Katona gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Rijst & Co.
Nisha Katona
Uitgeverij Good Cook
ISBN: 9789461432131
Prijs: €23,50

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Pannenkoeken met rode rijst en pecanvulling
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!