Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (9 stemmen)

Sinds ik in Thailand ben geweest kan ik dromen van de curry’s. Rood, groen, geel. Een beetje, een boel of extreem pittig. Met groenten, rijst of tofu. Heerlijk! Deze curry is weer een fijne variatie die je binnen no-time op tafel tovert.

Wat heb je nodig?
1 blik kokosmelk
1 eetlepel rode curry pasta
1 eetlepel olijfolie
1 grote aubergine
1 ui
250 gram tofu
1 paprika
handvol verse basilicum


extra: rijst/brood erbij

Hoe maak je deze rode curry?
Begin met de tofu: laat deze uitlekken en pers hem daarna samen door er iets groots en zwaars op te zetten zoals een pan. Laat voor 15 minuten staan. Doe ondertussen het snijwerk: snij de aubergine in blokjes, hak de ui fijn, snij de paprika in blokjes, en – zodra klaar – de tofu ook. Doe de kokosmelk samen met de rode curry pasta in een sauspan en meng al roerend (vuur is nog uit). Verhit vervolgens olijfolie in een koekenpan en doe daar de aubergine in. Laat rustig aan twee kanten bruinen, ongeveer 3 minuten per zijde. Voeg daarna de aubergine toe aan de kokosmelk, samen met de ui en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Doe ondertussen de tofu in de inmiddels lege aubergine-koekenpan en bak in 10 minuten aan verschillende kanten goudbruin. Voeg vervolgens de tofu ook toe aan het curry-mengsel, samen met de paprika en laat nog 5 minuten verder koken, tot de paprika zacht is. Haal van het vuur, verdeel over diepe borden of kommetjes en garneer met verse basilicum. Serveer met bruine rijst of iets extra’s naar smaak.
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische rode curry met tofu, aubergine en paprika
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)