Print Friendly, PDF & Email

Niets is zo passend als gazpacho op een warme zomerse dag. Heerlijk frisse koude soep. Deze variant met avocado, kokosmelk en citroensap is enorm verfijnd en net even anders dan anders. Perfect om mee te nemen naar de picknick, te serveren als voorgerecht of als lichte lunch.

Wat heb je nodig?
Voor de soep:
2 avocado’s, gepeld en zonder pit
1 glas koud water
½ blik kokosmelk
1 citroen, het sap
4-8 drupjes tabasco
handje bieslook, grof gehakt
3 takjes dille
2 ijsklontjes
1 theelepel zout

Voor de garnering:
Handje geroosterde pompoenpitten
Handje dille en bieslook, fijn gesneden
Scheutje olijfolie

Hoe maak je dit fijne soepje?
Doe de avocado’s in de keukenmachine samen met het water, de kokosmelk, het citroensap, de tabasco (naar smaak), de bieslook, de dille, de ijsklontjes en het zout. Meng tot een egale massa en breng op smaak met extra citroensap, tabasco, kokosmelk, kruiden, zout of peper. Verdeel over de glazen en serveer met een klein scheutje olijfolie, geroosterde pompoenpitten en fijngesneden verse kruiden.

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Romige avocado gazpacho
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!