Op regenachtige dagen vinden wij het heerlijk om zelf soep te maken. Lekker een tijdje laten pruttelen op het fornuis, om zo de smaken goed in te laten trekken. Een warme kom soep kan nu echt hetgene zijn wat we allemaal nodig hebben. Warme soepen zijn perfect voor dit koude weer. Wij maakten zelf deze romige champignonsoep, met eigengemaakte paddenstoelenbouillon! Ga jij deze proberen?
Ingrediënten
voor 4 personen
250 ml Blue Band Finesse voor Koken
50 g Blue Band margarine
2 teentjes knoflook, geperst
1 witte ui, gesnipperd
400 g kastanjechampignons
200 g gemengde paddenstoelen
10 g verse tijm
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 laurierblad
1 L water
25 g bloem
zout en peper
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd het eekhoorntjesbrood fijn, snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken.
2. Verhit 25 gram Blue Band margarine in een grote kookpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Pers de knoflook, rits de tijm en voeg dit samen met de kastanjechampignons toe aan de pan en roerbak 5 minuten mee.
3. Voeg de bloem toe aan de pan en roerbak 1 minuut mee alvorens je het water toevoegt aan de pan.
4. Voeg tot slot het laurierblaadje en gedroogde eekhoorntjesbrood toe aan de pan, breng het geheel aan de kook, breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten op een lage temperatuur pruttelen.
5. Verhit ondertussen nog 25 gram Blue Band margarine in een koekenpan en bak de gemengde paddenstoelen, terwijl je deze af en toe omschudt, op hoge temperatuur gaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
6. Haal de champignonsoep van het vuur, verwijder het laurierblad en blend kort met behulp van een staafmixer. Roer hier de Blue Band Finesse voor Koken door en verdeel de soep over de kommen. Verdeel de gemengde paddenstoelen over de kommen als garnering.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander fijn soeprecept? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!






erg jammer dat je reclame mawkt voor blue band.ik denk dat roomboter hier beter op zijn plaats is
Hi, wij delen veel vegetarische en veganistische recepten. We hebben hier daarom gekozen voor margarine omdat het een goed plantaardig alternatief is. Maar als roomboter jouw voorkeur heeft kun je dat natuurlijk ook zeker gebruiken voor deze soep!
Ik heb een vraagje.ik zoek een veganistisch recept, maar deze lijkt dat niet te zijn vanwege de blueband kookroom van koemelk. Klopt dat?
Hi Naomi, daar heb je gelijk in! Je kunt het ook maken met soja kookroom. Dat gaat ook gewoon goed 🙂