Print Friendly, PDF & Email

De Groene Meisjes noemen dit een rauwe ‘cheesecake’. Dankzij de heerlijke kokosolie en de rauwe noten heeft het ook echt die romige structuur. Voor mij is het echter gewoon een geweldig notentaartje waar je bijna niet vanaf kan blijven. Een (best wel) gezonde snack voor tijdens een dipje, een verwennerij voor ieder moment van de dag!

Wat heb je nodig?
150 gram rauwe pecannoten
150 gram rauwe cashewsnoten
100 gram dadels, ontpit
2 eetlepels kokosolie
250 gram roodfruit (diepvriesfruit van AH werkt perfect!)

Hoe maak je deze romige notentaart?
Laat de cashews weken in water. Smelt ondertussen de kokosolie au bain marie, door het in een bakje te leggen en dat in heet water te zetten. Doe de pecannoten, met de dadels en de helft van de kokosolie in een keukenmachine en maal tot een egale massa. Verdeel het pecanmengsel over de bodem van een kleine springvorm en duw goed aan. Spoel de keukenmachine om, doe de cashews samen met de rest van de kokosolie erin en maal opnieuw tot een egale massa. Verdeel het cashewmengsel over de pecannotenbodem en duw opnieuw goed aan. Zet de springvorm twee uurtjes in de vriezer. Haal de taart er na twee uur weer uit, pureer het fruit en verdeel over de taart. Je bent klaar om te smullen!

Bron: De Groene Meisjes, karakteristiek groen blog over Vegan & Vintage

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Romige notentaart met rood fruit
Published On