FEEST: Rood fruit trifle met Rutte Sloe gin en Cherry Gin Fizz cocktail
3.5 (70%) 2 vote[s]

December, de maand van bruisende etentjes en sprankelende partijtjes. Wij zijn al druk bezig geweest in de testkeuken en konden niet langer wachten om dit feestelijke dessert met je te delen: rood fruit trifle met een bijpassende cherry gin fizz cocktail met Rutte Sloe gin. Makkelijk van tevoren te maken en uit de koelkast te toveren, net op tijd voor het dessert!

Rutte Sloe gin
Wij doken de keuken in met Rutte Sloe gin. Maar hoe combineer je de smaken van gin in een gerecht? Stap 1: proef. Proef de gin die je wilt gebruiken, want waar smaakt deze gin naar? Stap 2: Je weet hoe de gin smaakt, maar waar combineer je het mee? Tegenpolen zijn tot elkaar aangetrokken, maar denk niet te extreem! Rutte Sloe gin is fruitig, door de sleedoornpruimen die getrokken worden in gin, maar ook gedistilleerd worden, voor een fruitige geur. Voeg moutwijn toe en getrokken kruiden en je krijgt een fruitige gin met een licht bittertje: Sloe Gin van Rutte. Wij combineren Rutte Sloe gin met frambozen, kersen en bosbessen ingekookt tot compote, met een frisse citroencake en een romige creme, geserveerd met een frisse cocktail!

Rood fruit trifle
Voor de cake:
50 ml Rutte Sloe gin
200 g bloem
200 g suiker
200 g boter
4 eieren
1 el bakpoeder
1 mespunt zout 

Voor de frambozencrème:
100 g frambozen
250 g mascarpone

Voor de compote:
500 g rood fruit
50 g suiker
1 citroen, sap en rasp
2 el maizena

Extra nodig:
1 springvorm (24 cm)

Hoe maak je deze rood fruit trifle?

  1. Verwarm de oven voor op 160°. Klop de boter samen met de suiker en het zout romig. Dit kan in een keukenmachine maar ook met behulp van een handmixer. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een glad mengsel. Haal de bloem en bakpoeder door een zeef en mix deze langzaam door het beslag. Giet het cakebeslag in een ingevette springvorm en bak de cake in 60-75 minuten gaar. Prik meteen een vork of prikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Als er geen beslag meer aan blijft plakken, haal dan de cake uit de oven en laat afkoelen.
  2. Plaats voor de compote het rood fruit in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Voeg suiker, maizena en citroensap toe en laat het geheel 5 minuten op laag vuur pruttelen, tot het meeste vocht verdwenen is en het fruit zacht is geworden. Laat de compote afkoelen.
  3. Klop de mascarpone en de frambozen door elkaar totdat er een lobbige, zachtroze crème ontstaat.
  4. Voor een mooi effect, bouw je de trifle op in een grote glazen kom of in individuele glaasjes. Als je kleine glaasjes gebruikt, steek dan de cake uit, door de bovenkant van een glas zachtjes door de cake te duwen (zo past de cake straks goed in het glaasje). Vul de glazen met de helft van de frambozencrème, gevolgd door een laag cake, besprenkel met Rutte Sloe Gin, gevolgd door frambozencrème. Garneer de trifle met de rood fruit compote en serveer direct of laat staan in de koelkast tot later gebruik.

Smakelijk!

Cherry gin fizz cocktail
Voor 1 cocktail:
50 ml Sloe gin
50 ml prosecco
30 ml bruiswater
5 ml kersensiroop
½ citroen het sap

Voor de garnering:
Ijsblokjesvorm
6 kersen, gehalveerd en pit verwijderd
water

Hoe maak je deze cherry gin fizz cocktail?

  1. Verdeel de kersen over de ijsblokjesvorm. Vul de vorm met water en plaats de vorm minimaal 3 uur in de vriezer. Plaats 3 ijsblokjes in een champagnecoupe en giet hier de Rutte Sloe gin, prosecco, kersensiroop en het citroensap in.

Cheers!

Heb jij dit recept gemaakt of heb jij een ander favoriet gerecht met gin? Laat het ons dat weten door een reactie via de website, Facebook of Instagram.

Summary
recipe image
Recipe Name
FEEST: Rood fruit trifle met Rutte Sloe gin en Cherry Gin Fizz cocktail
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!